Diaconescu, despre susţinerea sa de către Băsescu: Nu are nimeni dreptul moral să discute gestul

Diaconescu, despre susţinerea sa de către Băsescu: Nu are nimeni dreptul moral să discute gestul

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, care va candida independent la Preşedinţie a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că "semnificaţia semnăturii preşedintelui" Băsescu pentru susţinerea candidaturii sale are "o valoarea specială" şi că "nu are nimeni dreptul moral " să o discute".

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Semnificaţia semnături preşedintelui pe susţinerea candidaturii mele are, pentru mine, o valoare specială . Nu are nimeni dreptul moral sa pună în discuţie un gest pe care nu are cum să -l înţeleagă .Am promis că voi candida în fata societăţii româneşti, în faţa preşedintelui Băsescu şi în faţa partenerilor europeni şi euroatlantici şi mă ţin de cuvânt", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Diaconescu.

Diaconescu, fost candidat desemnat al PMP la Preşedinţie şi care a demisionat din acest partid, a mai declarat că, în ce priveşte aşa-zisa retragere a "asa-zisului sprijin PMP, aceasta cel
mai probabil că se va resimţi la fel de mult cum s-a resimţit presupusul sprijin" pe care l-avut din partea PMP, "adică deloc".

Fostul ministru de Externe a mai declarat că a fost şi "rămâne onorat de susţinerea" pe care a primit-o din partea lui Băsescu, căruia îi "preţuieşte" sfaturile politice şi faţă de care a acceptat să intre în competiţia pentru preşedinţie.

Diaconescu a mai spus că "în viitor" candidatura sa nu va suferi "modificări de substanţă" şi că va fi în favoarea menţinerii României ca "stat occidental, modern, cu şanse reale de a evita revenirea la modelul post-sovietic" şi că va fi în continuare un suporter al statul de drept, la baza căruia să fie "educaţia şi emanciparea societăţii".

Liderul PMP, Elena Udrea , susţine că semnătura preşedintelui Traian Băsescu pentru candidatura la prezidenţiale a lui Cristian Diaconescu nu mai este valabilă şi că acesta va trebui să obţină un alt set de semnături pentru a intra în cursa prezidenţială ca independent.

Udrea a declarat, la Adevărul Live, că semnătura lui Traian Băsescu pentru candidatura lui Cristian Diaconescu nu mai este valabilă şi că şeful statului va putea semna pentru un alt candidat.

"Legal se poate (ca Traian Băsescu să semneze pentru un alt candidat, n.r.) pentru că domnul Cristian Diaconescu nu mai este candidatul PMP, dânsul dacă vrea să strângă altă listă de semnături, aceea nu mai este valabilă. Legal s-ar putea. Important nu este neapărat această semnătură. Sigur, contează foarte mult pe lista de susţinători a cui semnează Traian Băsescu. Important este cui dă votul domnul preşedinte şi pe cine va susţine în această campanie. M-aş bucura ca susţinerea lui Traian Băsescu să vină către mine", a declarat liderul PMP.

Ea a precizat că electoratul lui Traian Băsescu ar ajunge la 15%, scor care reprezintă obiectivul candidatului PMP la prezidenţiale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?