DNA cere arestarea lui Bunea Stancu deoarece a luat legătura cu un alt suspect din dosar

DNA cere arestarea lui Bunea Stancu deoarece a luat legătura cu un alt suspect din dosar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au solicitat înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că baronul de Brăila, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Vasile Soare, deși prin Încheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, față de primul menționat, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori. Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați.

Comunicatul DNA

Cu referire la comunicatul nr. 1176 din data de 8 august 2014, privind atribuirea presupus nelegală a contracte de achiziții publice, de către Consiliul Județean Brăila, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au solicitat înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de inculpatul GHEORGHE BUNEA STANCU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deși prin Încheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, față de primul menționat, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori.

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Afaceri cu propria firmă

Bunea Stancu este anchetat de DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, după ce s-ar fi folosit de funcția de președinte al Consiliului Județean pentru a da contracte cu bani publici unor firme agreate. Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu și-a încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice. Procurorii arată că modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a condus la situația ca trei firme să dețină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme câștigătoare de contracte din bani publici. Pe 14 august, Curtea de Apel Galați care a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Bunea Stancu și a decis ca acesta să fie arestat la domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA