Două sinucideri. Doi Preşedinţi. A naibii coincidenţă!/VIDEO

Două sinucideri. Doi Preşedinţi. A naibii coincidenţă!/VIDEO

Cu opt ani în urmă, chiar la începutul primului mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu un apropiat al acestuia, cunoscut om de afaceri, era găsit spânzurat în subsolul vilei în care locuia.

Florian Anghelescu avea o fabrică de ţigări care îi purta numele “Anghelescu Industry” şi fusese unul dintre sponsorii lui Traian Băsescu în campania electorală. Soţia lui, Stana Anghelescu fusese numită consilier la Cotroceni în 2004, presa speculând la vremea aceea că funcţia dobândită în Administraţia Prezidenţială era o recompensă pentru sprijinul din timpul alegerilor.

Necazurile omului de afaceri au început în primăvara anului 2005, când a fost acuzat de evaziune fiscală, iar Stana Anghelescu a fost forţată să demisioneze de la Cotroceni după ce Preşedintele l-a arătat cu degetul pe Florian Anghelescu susţinând că acesta “încearcă să-şi creeze un sistem de protecţie, afirmând în toate anturajele că, împreună cu preşedintele, stabileşte schimbări din funcţii, puneri sub urmărire penală”.

În decembrie 2005 procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis pe omul de afaceri în judecată şi i-au interzis să părăsească ţară. În primăvara lui 2006 Florian Anghelescu era găsit spânzurat în propria locuinţă.

Soţia sa a vorbit la vremea aceea de un asasinat, însă concluziile procurorilor care au instrumentat cazul, închis doi ani mai târziu, au fost că Florian Anghelescu s-a sinucis.

La o distanţă de opt ani, la începutul primului mandat al unui nou Preşedinte, un apropiat al lui Klaus Iohannis este găsit spânzurat în locuinţa mamei sale. Cristian-Gheorghe Pavel era soţul consilierului local FDGR, Anita Pavel şi era Directorul adjunct al societăţii de transport public din Sibiu.

Cei doi erau cunoscuţi ca făcând parte din grupul de prieteni apropiaţi ai Preşedintelui Klaus Iohannis. Soţii Pavel au participat la petrecerea de la Sibiu organizată acasă la familia Preşedintelui după câştigarea alegerilor, dar şi la petrecerea de Revelion.

Spre deosebire de Florian Anghelescu, Cristian-Gheorghe Pavel nu avea nici un fel de probleme financiare şi nici nu făcea obiectul unei anchete.

În mod straniu, la distanţă de câţiva ani şi tot la începutul primului mandat prezidenţial, doi apropiaţi ai lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis aleg să-şi ia zilele prin spânzurare, în locuinţele familiior.

Să fie doar o coincidenţă sau un avertisment al serviciilor?

Traian Băsescu a ţinut cu dinţii de reformarea statului şi a serviciilor secrete, Klaus Iohannis a acceptat, fără să devoaleze motivele, demisia lui George Maior. Urmează, ca şi în 2006, numirea unui nou şef la SRI. Sursa  www.nasul.tv .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...