EXPLOZIV/DEZERTĂRI masive printre oamenii SIE!VÂNĂTOAREA declanșată de SRI produce HAOS

EXPLOZIV/DEZERTĂRI masive printre oamenii SIE!VÂNĂTOAREA declanșată de SRI produce HAOS

Paranoia a atins cote paroxistice printre subalternii lui Mihai Razvan Ungureanu, care au ajuns sa piarda pe capete retelele informative pe care si le construisera cu atata cheltuiala, de vreme buna. Insa culmea este ca activitatea SIE nu este afectata pe plan extern, asa cum ar putea parea la prima vedere, ci haosul care s-a instalat in sanul serviciului se produce in interiorul tarii. 

Acolo unde, in ultimii ani, desi nu aveau aceste misiuni in „fisa postului”, cei de la SIE isi extinsesera uluitor de mult zona de influenta, ajungand practic sa cloneze alte structuri care aveau abilitatile legale in acest scop. Numai ca prolificul „imperiu” intern al Serviciului de Informatii Externe a inceput sa se clatine la sfarsitul anului trecut, atunci cand „casierii” SIE au inceput sa cada unul dupa altul. Insa cum anchetele declansate de procurorii anticoruptie nu doar ca nu s-au oprit, dar au devenit si mai taioase, s-a ajuns la situatia ca, in aceasta vara, initiati ai sistemului sa aprecieze ca, pur si simplu, „DNA a bagat in faliment fabrica de bani a SIE”. Iar acum, dupa cum sustin sursele noastre, situatia serviciului condus – vorba vine ! – de Mihai Razvan Ungureanu devine tot mai sensibila, dupa ce mai multi oameni de afaceri aflati in zona de influenta a SIE au „dezertat” in masa de la „proiectele comune” pe care le desfasurau cu ofiterii acoperiti ai Serviciului de Informatii Externe.

Vanati de SRI 

Iar toata aceasta psihoza s-a declansat dupa ce „colaboratorii” financiari ai SIE, unii dintre ei, ce-i drept, abonati la contracte cu statul, au ajuns la concluzia ca, pur si simplu, ar fi „vanati” de SRI! Si, fara sa mai incerce sa verifice daca „razboiul serviciilor” este o realitate sau tine doar de o noua teorie a conspiratiei, au fortat iesirea din afacerile din domeniul de import-export pe care le derulau cu sprijinul ofiterilor SIE, dar mai ales din cele „acoperite” si extrem de profitabile din tara noastra. Si, chiar daca unii dintre ei au pierdut astfel multi bani, au incercat cu disperare, in acest mod, sa se puna la adapost, fie si in ultima clipa, de anchetele anticoruptie tot mai complexe care urmeaza sa explodeze in curand. Si despre care se spune ca vor interfera cu zona „traditionala” de influenta a SIE.

La loc comanda! 

Cum insa Mihai Razvan Ungureanu si-a reluat costisitorul obicei al „inspectiilor” in cele mai luxoase locatii de pe mapamond, seful SIE nu pare foarte ingrijorat de aceasta perspectiva sumbra. Mai ales ca, intr-un fel, astfel ar putea gasi si pretextul ideal de se descotorosi de unii sefi din subordine, pe care ii va inlocui cu propriii oameni. Insa, per total, serviciului nu are cum sa-i priasca o asemenea stare de fapt, care poate duce usor la demoralizarea propriilor cadre. Insa diriguitorii SIE nu au decat doua variante de joc la indemana. Fie fac o demonstratie de forta si isi conving propriii oameni ca temerile tot mai accentuate ale acestora nu sunt decat niste simple coincidente, fie fac „la loc comanda” si o lasa mai usor cu afacerile derulate in Romania. Mai ales ca, in tara, sunt suficente alte structuri care sa se ocupe, ca sa dam doar un exemplu, de combaterea criminalitatii economico-financioare. Pretext care se pare ca ar fi fost folosit nu de putine ori de unii „mahari” de la SIE pentru a se „infiltra” in combinatii financiare dintre cele mai profitabile.

Exodul ofiterilor de legatura

Interesanta este si ipoteza tot mai vehiculata in ultima vreme, conform careia, daca anchetele DNA continua in acelasi ritm fortat, cat de curand vom asista la un adevarat exod al ofiterilor de legatura ai unor servicii occidentale, care se pregatesc sa fie repatriati pe capete. Pentru a nu se reface astfel „legaturile primejdioase” pe care acestia le-ar fi intretinut cu diverse companii sau personaje politice de la noi.

Cătălin TACHE

PS. După ce s-a dat iama în vulpoii de la Apa Nova urmează Hyper-Marketurile!


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!