EXPLOZIV/HARTA care dă fiori. Expansiunea ISIS în Europa!

In timp ce ISIS pierde teren in Orientul Mijlociu, a inceput sa creasca numarul atacurilor din Europa, pentru a-si demonstra forta. Insa activitatea ISIS in Europa nu este deloc recenta. Gruparea terorista are de multa vreme privirile atintite asupra Europei, dorind a folosi continentul ca zona de recrutare si tinta a atacurilor, scrie Aktual24

O noua harta realizata de Institutulpentru Studiul Razboiului urmareste zonele in care a lovit ISIS, cele in care comploturile i-au fost dejucate, cele in care au fost arestati sustinatori ai gruparii si zonele din care ISIS recruteaza.

Institutul observa ca ISIS „executa o campanie de terorizare si polarizare a Europei” si ca gruparea „a inspirat, a oferit resurse in acest sens si a comis atacuri in Marea Britanie, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Spania, Bosnia si Turcia inca din ianuarie 2014.”

„ISIS vrea sa pedepseasca tarile ce ii stau impotriva in Irak si Siria”, spune Institutul, citat deBussines Insider. „Vor sa polarizeze vestul, inspirand repercusiuni sociale asupra comunitatilor musulmane din Europa. In viziunea ISIS conflictele culturale vor destabiliza Europa si vor incuraja musulmanii sa li se alature in Irak si Siria.”

ISIS are o retea extinsa de recrutori si suporteri in Europa. Acestia se folosesc de retelele de socializare si de intalniri fata in fata pentru a-i convinge pe vestici sa migreze spre teritoriile ISIS din Irak si Siria. ISIS se foloseste si de materiale de propaganda tintita spre publicul din vest pentru a-i incuraja pe cei ce sustin gruparea sa execute atacuri asupra Statelor Unite si Europei, chiar si in conditiile in care nu exista comunicare cu principalii lideri ISIS.

Iata mai jos cum arata harta ce contine atacuri coordonate de ISIS, atacuri inspirate de ISIS, tinte ale ISIS, arestari legate de ISIS, zone cu grad ridicat de risc si zone ce reprezinta surse de luptatori ce migreaza catre teritoriile ISIS:


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 VIDEO Un deputat din Argentina a început să-i sugă sfârcurile soției în timpul sesiunii online a parlamentulu…

4 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…

5 Gâdea și-a dat cu tesla-n coaie! / Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică …