EXPLOZIV/Oprescu, TRĂDAT de OMUL cu OCHI ALBAȘTRI?

EXPLOZIV/Oprescu, TRĂDAT de OMUL cu OCHI ALBAȘTRI?

Primaria Capitalei sta pe un adevarat butoi cu pulbere. Pentru ca, fara sa le pese de legendele despre invincibilitatea primarului general si ocultul sprijin informational de care ar beneficia acesta, oamenii Laurei Codruta Kovesi inainteaza, incet, dar sigur, cu taierea tentaculei „Caracatitei” mafiote care sugruma de atata amar de vreme bugetul PMB. 

Insa iata ca, in ciuda raidurilor tot mai insistente ale DNA printre oamenii de incredere ai lui Sorin Oprescu, viata continua sa fie una roz la etajul 14 al luxosului sediu al Primariei Capitalei. Si asta chiar dupa ce consilierul personal favorit al lui Oprescu, Solomon Wigler, pe care „high-life”-ul dambovitean il cunostea drept „Moni”, a intrat in custodia procuroprilor anticoruptie, pentru spagile de sute de mii de euro incasate pe banda rulanta pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor de constructie. Totusi, starea de „il dolce far niente” in care continua sa pluteasca – mai ceva decat fantomatica sa autostrada suspendata – Sorin Oprescu, noapte de noapte, la biroul sau, se datoreaza faptului ca, desi procurorii i l-au rapit pe Moni, doctorul care si-a  facut vasectomie sub motivul de „a nu avea urmasi” a ramas totusi cu celalalt consilier personal favorit, Radu Rizescu.

Prieteni intimi 

Incoltit de DNA, Solomon Wigler „Moni” isi poate demonstra acum barbatia nu doar cu camasile inflorate pe care obisnuia sa le poarte la toate aparitiile sale publice, dar si printr-o atitudine ferma in fata procurorilor anticoruptie. Fie ea una de asumare totala a tuturor faptelor de trafic de influenta comise la cel mai inalt nivel al Primariei Capitalei, fie printr-o „spovedanie” sincera si totala in fata anchetatorilor. Si cu toate ca, la ce dovezi s-au strans in privinta sa, ultima varianta pare cu mult mai probabila, deja acum „jocul” se muta oricum la celalalt consilier personal favorit al lui Sorin Oprescu. Este vorba despre „doctorul” Radu Rizescu, absolvent de medicina, cel care pare sa fie prieten intim cu Sorin Oprescu de cateva decenii bune, de cand cei doi erau colegi de liceu, la Colegiul „Sfantul Sava”, dupa cum se lauda inca si acum consilierul in fata celor care nu sunt convinsi de influenta acestuia supra edilului. Anii au trecut si cei doi amici apropiati din adolescenta sunt nedespartiti si in ziua de astazi.

Nebunii in Centrul Vechi 

Dupa „Moni” Wigler, Rizescu este considerat omul cu cea mai mare influenta din cadrul Primariei Capitalei asupra lui Sorin Oprescu, lucru dovedit si de faptul ca este printre putinii care isi permit sa intre si la ceas de noapte in biroul lui Sorin Oprescu. Si asta cu toate ca misteriosul Radu Rizescu, cel numit si „omul fara chip” pentru obsesia de a nu aparea in nicio fotografie, nu s-a remarcat cu nimic in toti anii in care a incasat dulcea leafa de bugetar, ca si consilier personal al lui Sorin Oprescu. Ce-i drept, a avut totusi ceva idei nastrusnice, cum ar fi initiativa de impunere a unui certificat seismic pentru acordarea autorizatiilor de functionare, ceea ce ar fi condus la inchiderea a peste jumatate din restaurantele si barurile din Centrul Vechi. Insa demersul lui Rizescu i-a facut pe comerciantii din centrul istoric sa protesteze vehement, convinsi fiind ca totul nu este decat o mascarada prin care se incearca sa fie „storsi” o data in plus.

Legaturi cu baietii cu ochii albastri 

Interesant este si faptul ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in anumite zone s-ar fi format o adevarata opinie generala ca, spre deosebire de „Moni” Wigler, Radu Rizescu ar fi intangibil, avand strasnice legaturi de colaborare cu asa-numitii baieti cu ochi albastri. Ceea ce, desigur, este de-a dreptul imposibil de demonstrat, insa o asemenea veste ar reprezenta o adevarata tragedie pentru Sorin  Oprescu, care nu ar avea niciun motiv de incantare sa afle ca a fost penetrat de sistem tocmai prin cel mai intim prieten al sau. Mai ales intr-o perioada in care latul DNA se strange tot mai mult in jurul primarului general. Cătălin TACHE

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…