Îi DESPARTE DNA

Îi DESPARTE DNA

Ponta a declarat miercuri ca Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumul, va ramane in continuare "coordonatorul programului national 2016 - 2020 " al PSD, potrivit deciziei unanime adoptate in Comitetul Executiv National al partidului.

"Liviu Dragnea, la solicitarea tuturor membrilor, va fi in continuare coordonatorul programului nostru national 2016 - 2020 si evident ca in aceasta calitate va indeplini toate sarcinile pe care CEx le considera necesare. Va fi in continuare partenerul meu in ceea ce am inceput in 2010", a declarat Ponta, la finalul sedintei conducerii PSD.

Seful PSD a precizat ca Liviu Dragnea a fost desemnat de partid coordonator al campaniei pentru referendum iar "daca s-a decis in instanta ca doar el sa plateasca ce am facut cu totii e o decizie a justitiei pe care noi toti o consideram nedreapta".

"Suntem oameni puternici, trecem peste nedreptati", a adaugat el.

Liviu Dragnea, care a fost alaturi de Ponta in conferinta de presa, a precizat ca demisia din functia de presedinte executiv al partidului a fost "o mica forma de protest" a sa, in conditiile in care considera ca "decizia instantei e nedreapta".

"Nu am de gand nici sa ma evapor, nici sa fug din partid, raman in continuare la dispozitia partidului", a adaugat el.

Liviu Dragnea a fost condamnat la jumatatea lunii mai de Inalta Curte la o pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare, in dosarul Referendumul.

DNA il acuza pe liderul PSD, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Atat Dragnea, cat si procurorii, pot face recurs la aceste decizii.

Aceasta prima instanta a decis si un termen de incercare de trei ani pentru Liviu Dragnea.

Imediat dupa condamnare, Dragnea declara: "Nu cred ca este in regula ca eu sa fiu presedinte executiv cu aceasta condamnare. (...) Am reactionat la un fapt, foarte simplu. (...). Nu mai pot ocupa aceasta functie, in opinia mea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro