INCULPATUL Sârbu, de la DNA, la Curtea de Conturi? Sau cum a UITAT PRESA românească de VIZITA lu' TATA-SOCRU la DNA

INCULPATUL Sârbu, de la DNA, la Curtea de Conturi? Sau cum a UITAT PRESA românească de VIZITA lu' TATA-SOCRU la DNA

Ilie Sârbu și-a anunțat plecarea din politică. La scurt timp după ce a fost schimbat din funcția de lider al senatorilor PSD. Cu ceva timp înainte, dinspre Clan, prin vuvuzelele de casă, s-a dat zvon că Sârbu, o tânără speranță ce merge pe 66 de ani, se mută din Senat la Curtea de Conturi. Ce este aproape neverosimil este faptul că toată lumea a luat la mestecat această dudă. Și tot toată lumea a uitat subit de dosarul de la DNA al acestui infractor. Nimeni nici măcar nu s-a întrebat, măcar pe fondul apariției acestei știri cu plecarea la Curtea de Conturi, ce-o mai face dosarul lui Sârbu de la DNA. 

Mai ales că aproape toată lumea se așteaptă ca după 1 septembrie să se declanșeze Marele Val. Chiar nimeni nu și-a mai adus aminte de audierea lui Ilie Sârbu, în calitate de INCULPAT, la DNA Brașov? Când s-a dus cu BMW-ul lui Ghiță? 

Cauza cu Ilie Sârbu, disjunsă de DNA din dosarul în care a fost trimis în judecată Hrebenciuc 

Procurorii DNA Brașov au dispus disjungerea cauzei în ceea ce privește pe senatorii Ilie Sârbu și Dan Șova, precum și alte persoane, din dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc, întrucât cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului. 

Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul său, Andrei, parlamentarii Ioan Adam și Tudor Chiuariu și alți inculpați pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafețe de pădure, cu privire la unele fapte cercetările nu au fost finalizate. 

"Având în vedere faptul că cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele și persoanele, nefiind lămurită, dincolo de orice îndoială, existența tuturor faptelor și contribuția tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor cu privire la: inculpatul Viorel Hrebenciuc, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 47 Cod penal rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Ilie Sârbu); art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); art. 292 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); (...) inculpatul Ilie Sârbu, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Șova, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000", se arată în document.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia