Iohannis, despre referendumul din 2012: La limita Constituţiei, procedură inutilă şi prost inspirată

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, referitor la demersul de suspendare a preşedintelui Băsescu din vara lui 2012 şi încercarea de demitere, că a fost un demers ”la limita Constituţiei”, pe o procedură ”inutilă şi prost inspirată”, chiar dacă personal a fost în favoarea votului din Parlament.

Iohannis, despre referendumul din 2012: La limita Constituţiei, procedură inutilă şi prost inspirată

Iohannis a susţinut, luni, într-o emisiune a postului B1 Tv, că în 2012 nu a fost nici în tabăra USL, nici în cea a lui Traian Băsescu, fiind un ”observator independent”.

”Ceea ce s-a întâmplat în 2012 în vară a fost la limita Constituţiei. (...) Întreaga procedură a fost inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul, nu a avut nimeni ce câştiga de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, a făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi”, a apreciat liderul PNL.

El a susţinut că la momentul respectiv ideea unui vot pentru sau împotriva suspendării lui Traian Băsescu a fost discutată în conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDRG) şi s-a decis ca deputatul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendarea şefului statului.

Iohannis a menţionat că aceasta a fost opinia majoritară a conducerii FDGR, iar poziţia sa personală a fost favorabilă suspendării.

”Una peste alta, dacă nu ar fi fost constituţionale (acţiunile, n.r.), bănuiesc că Curtea Constituţională ar fi constatat acest lucru. Ori noi avem hotărâri ale Curţii Constituţionale exact pe această speţă”, a comentat preşedintele PNL.

Liderul PNL a mai afirmat că reacţia îngrijorată a oficialilor europeni şi cei ai SUA a fost determinată de viteza procedurilor şi situaţia impredictibilă.

El a evitat să menţioneze dacă regretă sugestia de vot din 2012 favorabilă suspendării din funcţie a lui Traian Băsescu.

”Eu regret că s-a întâmplat toată mişcarea (...). Este foarte posibil, dacă am reevalua toată situaţia, să ajungem la concluzia că nu trebuia votat aşa, ci invers. Este posibil”, a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări.

De asemenea, el a menţionat, răspunzând unei întrebări a moderatorului, că Traian Băsescu este cel mai influent personaj politic de după Revoluţie.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!