Iohannis: MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor

Iohannis: MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă se impune relocarea unităţilor militare din zona centrală a oraşului, având în vedere că în ele nu se mai întâmplă aproape nimic, dar ocupă spaţii extrem de mari şi a spus că, "odată şi odată, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va trebui să ia o hotărâre în acest sens", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După părerea mea, odată şi odată Ministerul Apărării Naţionale va trebui să ia o hotărâre în acest sens, pentru că în toate oraşele mari sunt unităţi militare în centru sau foarte aproape de centru, care sunt folosite în proporţie foarte mică. Nu am impresia că momentan Ministerul Apărării este foarte preocupat de această chestiune, dar, odată şi odată, va trebui cineva să aibă curajul şi să rezolve această problemă", a răspuns Iohannis.

El a explicat că în aproape toate oraşele aceste baze militare se aflau la periferie, la momentul construcţiei lor, ajungând în centru odată cu dezvoltarea zonelor urbane.

"Această situaţie a apărut fiindcă aceste baze militare, majoritatea dintre ele, sunt vechi şi atunci când s-au realizat au fost la marginea oraşului. Foarte puţine au fost la vremea lor în zona centrală a oraşului. Dacă luăm bazele din Sibiu, toate, atunci când s-au realizat, au fost situate la marginea oraşului de la vremea respectivă, însă cum oraşul s-a extins, ele au rămas înglobate în ţesutul urban şi chiar au ajuns să fie considerate zonă centrală, unele dintre ele", a explicat Iohannis.

Acesta a precizat că "este inevitabilă reconversia acestor zone".

"Este inevitabilă reconversia acestor zone ocupate de unităţi militare, transformarea lor în zone de utilitate publică şi relocarea lor acolo unde îşi pot desfăşura activitatea în condiţii mult mai bune. Asta nu înseamnă că ele trebuie să dispară. Ele pot rămăne, într-o anumită formă, aşa cum sunt. Bunăoară, academia (Academia Forţelor Terestre – n.r ), care este cu totul altceva. Este o şcoală în care se formează ofiţerii şi, sigur, este în regulă dacă rămâne în centru. Însă, sunt altele în care nu se întâmplă nimic, este o unitate imensă, plină de fier vechi şi aici cred că trebuie luată o hotărâre", a adăugat primarul Sibiului.

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț