Iohannis: MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor

Iohannis: MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă se impune relocarea unităţilor militare din zona centrală a oraşului, având în vedere că în ele nu se mai întâmplă aproape nimic, dar ocupă spaţii extrem de mari şi a spus că, "odată şi odată, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va trebui să ia o hotărâre în acest sens", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După părerea mea, odată şi odată Ministerul Apărării Naţionale va trebui să ia o hotărâre în acest sens, pentru că în toate oraşele mari sunt unităţi militare în centru sau foarte aproape de centru, care sunt folosite în proporţie foarte mică. Nu am impresia că momentan Ministerul Apărării este foarte preocupat de această chestiune, dar, odată şi odată, va trebui cineva să aibă curajul şi să rezolve această problemă", a răspuns Iohannis.

El a explicat că în aproape toate oraşele aceste baze militare se aflau la periferie, la momentul construcţiei lor, ajungând în centru odată cu dezvoltarea zonelor urbane.

"Această situaţie a apărut fiindcă aceste baze militare, majoritatea dintre ele, sunt vechi şi atunci când s-au realizat au fost la marginea oraşului. Foarte puţine au fost la vremea lor în zona centrală a oraşului. Dacă luăm bazele din Sibiu, toate, atunci când s-au realizat, au fost situate la marginea oraşului de la vremea respectivă, însă cum oraşul s-a extins, ele au rămas înglobate în ţesutul urban şi chiar au ajuns să fie considerate zonă centrală, unele dintre ele", a explicat Iohannis.

Acesta a precizat că "este inevitabilă reconversia acestor zone".

"Este inevitabilă reconversia acestor zone ocupate de unităţi militare, transformarea lor în zone de utilitate publică şi relocarea lor acolo unde îşi pot desfăşura activitatea în condiţii mult mai bune. Asta nu înseamnă că ele trebuie să dispară. Ele pot rămăne, într-o anumită formă, aşa cum sunt. Bunăoară, academia (Academia Forţelor Terestre – n.r ), care este cu totul altceva. Este o şcoală în care se formează ofiţerii şi, sigur, este în regulă dacă rămâne în centru. Însă, sunt altele în care nu se întâmplă nimic, este o unitate imensă, plină de fier vechi şi aici cred că trebuie luată o hotărâre", a adăugat primarul Sibiului.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!