Își dă seama Opoziția că Victor Ponta vrea să suspende pentru două săptămîni democrația?




Își dă seama Opoziția că Victor Ponta vrea să suspende pentru două săptămîni democrația?

Își dă seama Opoziția că Victor Ponta vrea să suspende pentru două săptămîni democrația?
Lui Liviu Dragnea și lui Dan Șova le-a urmat, pentru anunța decizia de a permite prin Lege migrația consilierilor, viceprimarilor și primarilor, însuși Victor Ponta, premier, șef al partidului de guvernămînt și candidat la președinție.

Exploatînd reacția prăpădită a Opoziției (de abia luni seara, Klaus Iohannis a acceptat posibilitatea de a boicota alegerile dacă se dă Ordonanța, după ce se mulțumise să zică doar că e o greșeală mare!), Victor Ponta merge mai departe cu una dintre cele mai mari aberații politice din Istoria modernă a României, greu de întîlnit pînă și-n Caraibe.

Promovarea unei Legi prin care timp de două săptămîni nu se mai aplică două articole dintr-o Lege care rămîne, totuși,  în vigoare. După două săptămîni, timp în care numeroși primari din Opoziție vor fi racolați de PSD, UNPR, PC și de Partidul confecționat de PSD pentru Călin Popescu Tăriceanu, se cele două articole devin din nou valabile. Dacă un primar vrea să plece din PSD, să se întoarcă la partidul de la care a fost racolat, nu mai poate. Îi interzice Legea.
Gata. Porțile s-au închis!

În criticile aduse Ordonanței pe care o clocesc Penalii din PSD jurnaliștii și politicieni au greșit identificînd-o drept una prin care se permite migrația politică, stopată în materie de aleși locali prin modificările aduse Legii din 2004 în 2006.

Numai că esența aberației PSD-iste nu în asta constă.
Dacă Ordonanța ar abroga cele două articole, așa cum am mai scris, n-ar fi nici o problemă.
Esența aberației constă în abrogarea celor două articole pentru doar două săptămîni, timp socotit de PSD necesar pentru a putea racola primarii Opoziției.

Ordonanța suspendă aplicarea timp de două săptămîni a două articole ale Legii Statutului aleșilor locali:
Art. 9. – (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
(…)
h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;
i) deces.
(21) Cazul prevazut la alin. (2) lit. h1) se aplica si viceprimarului.
Art. 15. –  (2) Calitatea de primar inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
(…)
g1) pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales;

Cum ar suna Legea care e Ordonanța?
Cam așa: pentru perioada cuprinsă între x și y articolul 9, aliniatele  2, litera  h.1 și 2.1 și articolulul 15, aliniatul 2, litera g.1, nu se aplică. Restul Legii rămîne în vigoare și pe perioada celor două săptămîni.

Străbunicul PSD-ului de azi, Ion Iliescu, lansase în 1990 teza democrației originale românești.
Nepoțelul Victor Ponta o aplică strălucit prin Legea care suspendă pentru două săptămîni două articole dintr-o Lege care continuă să existe!

Asta da, democrație originală!

http://www.cristoiublog.ro/


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”