Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

MAE: Evacuarea din Yemen a încă șase români și a unui membru de familie, în curs de derulare

Proceduri avansate de evacuare din Yemen a încă șase români, alături de un membru de familie, sunt în curs de derulare, în colaborare cu autoritățile unor state care au cetățeni în aceeași situație, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis duminică AGERPRES. Celula de Criză activată de către ministrul Afacerilor Externe — care gestionează evacuarea cetățenilor români din Yemen — continuă susținut demersurile complexe de asistență și protecție consulară a românilor afectați de deteriorarea gravă a situației de securitate din Yemen, precizează MAE.

De asemenea, continuă demersurile Celulei de Criză de menținere a legăturii permanente cu toate statele implicate în acțiunile de evacuare, fiind folosite toate canalele diplomatice și consulare aflate la dispoziție pentru finalizarea în condiții de siguranță a evacuărilor.

MAE reamintește că pe site-ul său a fost postat, încă din 2011, un avertisment ferm de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă "Pericol major — părăsiți imediat zona sau țara!".

"Pe lângă publicarea sa pe site-ul MAE, această alertă de călătorie a fost adusă la cunoștința publicului larg constant în tot acest interval prin intermediul celor două instrumente moderne de informare ale MAE — serviciul de alertă prin SMS 'Un SMS îți poate salva viața!', lansat în octombrie 2012 prin intermediul căruia românii, odată ajunși într-un stat considerat de risc, primesc coordonatele misiunii diplomatice române, respectiv prin intermediul aplicației 'Călătorește în siguranță', lansată în 2014, care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone", se arată în comunicat.

Un cetățean român și un membru de familie al acestuia au fost evacuați duminică din Yemen. Sâmbătă au mai fost evacuați patru cetățeni români și un membru de familie. Aceștia se adaugă celor trei cetățeni români, angajați ai unei companii care activa pe plan local, ce au fost evacuați pe 30 martie de o fregată chinezească, cu destinația Djibouti, fiind ulterior repatriați, precum și celor 14 cetățeni români, specialiști ai unei companii românești, care desfășura activități de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

5 Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb