Maior: Cât ocup funcția de director SRI nu manifest și nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor

Directorul SRI, George Maior, reafirmă că după învestirea noului președinte al României își va prezenta mandatul spre evaluare și precizează că până atunci nu este interesat de un anume rol profesional.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/AGERPRES ARHIVĂ

"La momentul învestirii noului președinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare și un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informații. Până la acel moment și atâta timp cât voi ocupa această funcție, nu manifest și nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", precizează Maior într-un comunicat transmis AGERPRES de SRI ca urmare a solicitărilor de a comenta apariția în spațiul public a numelui său în legătură cu posibila nominalizare la funcția de prim-ministru.

Potrivit sursei citate, poziția oficială a directorului SRI, George Cristian Maior, este "consecventă", așa cum a fost exprimată atât public, cât și în discuții directe cu principalii beneficiari.

''Reiterăm faptul că activitatea Serviciului Român de Informații are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele și nivelurile, neutralitatea și echidistanța politică. În acest sens, subliniem hotărârea conducerii SRI de a evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral, în vederea prezervării propriei misiuni, precum și a bunei reputații dobândite în rândul cetățenilor României și al partenerilor instituționali din țară și din străinătate'', subliniază sursa citată.

AGERPRES/(AS-autor: Cristina Tatu, editor: Antonia Niță)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația