Mâna lungă a MOSCOVEI? Trei cetățeni RUȘI, arestați pentru atentatul de la Istanbul

Mâna lungă a MOSCOVEI? Trei cetățeni RUȘI, arestați pentru atentatul de la Istanbul

Ancheta atacului terorist din Turcia duce către o direcţie absolut şocantă şi neaşteptată. Actul sângeros ar putea să fie opera unor cetăţeni ruşi. Poliţia turcă a reţinut trei cetăţeni ruşi suspectaşi de legături cu Statul Islamic şi, implicit, cu atentatul sinucigaş de marţi din Istanbul soldat cu moartea a zece turişti străini şi rănirea gravă a cel puţin alte 15 persoane. Consulatul rus a confirmat arestarea celor trei cetăţeni, fără a furniza însă mai multe amănunte, relatează The Guardian.

În timpul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din orașul turc Antalya (sudul Turciei) a confiscat documente și CD-uri. Potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, raidurile forţele antiteroriste au avut loc miercuri, la o zi după ce un atacator sinucigaş din cadrul grupării Stat Islamic a detonat o bombă în cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, omorând zece cetăţeni străini, majoritatea turişti germani.

Anadolu mai precizează că suspecţii ar fi avut contacte cu luptători ai grupării Stat Islamic din zone de conflict şi au oferit sprijin logistic organizaţiei.

Potrivit autorităţilor ruse, mii de cetăţeni ruşi sunt suspectaţi că au plecat în Siria petnru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic.

Zece persoane, dintre care nouă germani, au fost ucise şi 15 au fost rănite, marţi, în atacul sinucigaş cu bombă, în centrul turistic al Istanbulului, potrivit autorităţilor turce atacatorul fiind un bărbat care are legături cu Siria. Dintre cele 15 persoane rănite, două se aflau în stare gravă. Unele dintre victimele germane participau la o excursie organizată de compania berlineză Lebenslust Touristik.

Explozia puternică, auzită de la câţiva kilometri distanţă, a avut loc în jurul orei locale 10.15 (10.15, ora României), la Sultanahmet - unde se află Muzeul Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră, ambele atracţii turistice majore, în partea europeană a metropolei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac "terorist". El a afirmat că o persoană de origine siriană este autorul, evocând primele elemente ale anchetei. Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Acest atentat survine în condițiile în care Turcia se află deja în stare de alertă după cel mai sângeros atentat din istoria sa, comis în octombrie 2015 în fața gării centrale din Ankara și soldat cu 103 morți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...