MÂRÂIELI în PNL: Noi înjurăm la Ponta şi Iohannis TACE

Se aud mârâieli în PNL. Generate şi de tensiunea acumulată de alegerea noului preşedinte interimar. Dar şi de, mai ales, tăcerea suspectă a preşedintelui Klaus Iohannis legată de subiectul Ponta. Cel mai vehement a fost, se pare senatorul de Constanţa, Puiu Haşoti. Nimeni n-are însă curajul să atace deschis subiectul şi să-l întrebe de ce a tăcut şi pe tema remanierii şi pe tema bugetului. Şi mai clară este poziţionare în două tabere. Tabăra celor care se revendică a fi asumat partizanii noului preşedinte ales. Şi tabăra celor care se revendică liderii informali ai militanţilor PNL. Prima tabără este reprezentată de Teodor Atanasiu. Cea de-a doua de Ludovic Orban. Atanasiu este bănuit a fi şi firul deschis pe care se poartă discuţiile de tatonare cu Antena3. Iar atacurile oamenilor Varanului la Daniel Constantin sunt văzute de intimii politicii ca o punere a PC la picioarele noului preşedinte. Relaţia dintre Ăla Micu şi Ponta incomodează avansarea acestor evoluţii.

De cealaltă parte, dată fiind incorectitudinea forţelor, a fost nevoie de intervenţia intempestivă şi agresivă a lui Crin Antonescu. Chiar aşa expirat, el a lansat un croşeu la tâmpla lui Iohannis. Spunând despre el că îl bănuieşte că gândeşte la fel de rar precum vorbeşte. Nici Orban nu s-a lăsat mai prejos. Afirmând că nu crede că Iohannis se va comporta ca Băsescu. Şi-şi va lua drept prşedinte la partid un Boc.

Vorbim aici despre PNL tradiţional, nu despre PNL marital, adică şi ramura PDL. Aici, toată lumea încearcă să se poziţioneze pe lângă Cătălin Predoiu. Pentru că toată lumea îl vede noul lider nu numai al fostului PDL, ci şi al întregului PNL. Şi acest aspect fiind o mare enigmă a politicii româneşti. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?