MÂRÂIELI în PNL: Noi înjurăm la Ponta şi Iohannis TACE

Se aud mârâieli în PNL. Generate şi de tensiunea acumulată de alegerea noului preşedinte interimar. Dar şi de, mai ales, tăcerea suspectă a preşedintelui Klaus Iohannis legată de subiectul Ponta. Cel mai vehement a fost, se pare senatorul de Constanţa, Puiu Haşoti. Nimeni n-are însă curajul să atace deschis subiectul şi să-l întrebe de ce a tăcut şi pe tema remanierii şi pe tema bugetului. Şi mai clară este poziţionare în două tabere. Tabăra celor care se revendică a fi asumat partizanii noului preşedinte ales. Şi tabăra celor care se revendică liderii informali ai militanţilor PNL. Prima tabără este reprezentată de Teodor Atanasiu. Cea de-a doua de Ludovic Orban. Atanasiu este bănuit a fi şi firul deschis pe care se poartă discuţiile de tatonare cu Antena3. Iar atacurile oamenilor Varanului la Daniel Constantin sunt văzute de intimii politicii ca o punere a PC la picioarele noului preşedinte. Relaţia dintre Ăla Micu şi Ponta incomodează avansarea acestor evoluţii.

De cealaltă parte, dată fiind incorectitudinea forţelor, a fost nevoie de intervenţia intempestivă şi agresivă a lui Crin Antonescu. Chiar aşa expirat, el a lansat un croşeu la tâmpla lui Iohannis. Spunând despre el că îl bănuieşte că gândeşte la fel de rar precum vorbeşte. Nici Orban nu s-a lăsat mai prejos. Afirmând că nu crede că Iohannis se va comporta ca Băsescu. Şi-şi va lua drept prşedinte la partid un Boc.

Vorbim aici despre PNL tradiţional, nu despre PNL marital, adică şi ramura PDL. Aici, toată lumea încearcă să se poziţioneze pe lângă Cătălin Predoiu. Pentru că toată lumea îl vede noul lider nu numai al fostului PDL, ci şi al întregului PNL. Şi acest aspect fiind o mare enigmă a politicii româneşti. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…