Oamenii lui Voiculescu, promovaţi de Trustul Intact în viaţa publică, exemple de moralitate şi devotament faţă de ţară/Codruţ Sereş, condamnat la 5 ani pentru corupţie şi 6 ani pentru trădare

Oamenii lui Voiculescu, promovaţi de Trustul Intact în viaţa publică, exemple de moralitate şi devotament faţă de ţară/Codruţ Sereş, condamnat la 5 ani pentru corupţie şi 6 ani pentru trădare

Pentru că asistăm, ca proştii, la o nouă deturnare manipulatorie de la realitatea adevăratelor scopuri ale Antenelor, acelea de a umfla, prin orice mijloace, adică numai prin mijloace ilegale, conturile patronului şi conturile personale, vă prezentăm  unul din produsele acestui incubator de şmenari profesionişti. Despre care, acum, când jigodiile de la  Antena3 ne mint cu neruşinare că sunt prigonite politic, nu pomenesc nimic. Tac mâlc. Aşa cum, din păcate tac mulţi. Pentru că meseria de jurnalist este grea.

Ioan Codruţ Sereş

Codruţ Sereş (44 de ani) a fost senator PC în legislatura 2004-2008, ales în judeţul Maramureş şi a fost ministru al Economiei şi Comerţului. A absolvit în anul 1993 Academia Tehnică Militară şi în perioada 1993-1999 a lucrat în Ministerul Apărarii Naţionale. A părasit armata cu gradul de căpitan şi a absolvit Academia de Ştiinte Economice. A lucrat la grupul de firme GRIVCO al lui Dan Voiculescu, iar în anul 2001 s-a înscris în PUR. A deţinut funcţiile de şef al departamentului profesional de dezvoltare proiecte- în 2002, secretar general- în 2003, vicepreşedinte al PUR- în 2004. În 2004 a fost desemnat candidatul PUR pentru funcţia de preşedinte al României dar, ca urmare a noii alianţe a partidului cu PSD, s-a renunţat la candidatura acestuia. Din 2005, PUR s-a transformat în Partidul Conservator.

"Mulţumesc familiei Voiculescu"

În aprilie 2013, Sereş a părăsit trustul de presă Intact. El a fost, o perioadă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Intact Media Group. Sereş a fost şi în consiliul de Administraţie al Editurii Intact (care editează Jurnalul Naţional) până în mai 2011. "Am hotărât în urmă cu câteva zile să demisionez din funcţia de administrator al companiilor de media din grupul Intact. Decizia mea este una personală şi este motivată exclusiv de preocupările mele antreprenoriale. Mulţumesc familiei Voiculescu pentru oportunitatea pe care mi-a creat-o de a lucra o lungă perioadă de timp împreună: am fost, cred, un colaborator loial, sincer şi eficient. Iar amatorilor de cancanuri le răspund: despărţirea a fost una amiabilă, iar decizia mea este de a o pastra in aceasta notă!," explica Codruţ Sereş.

Funcţii şi condamnări

Fostul ministru PC al Economiei şi Comerţului Ioan Codruţ Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, potrivit deciziei de ieri date de instanţa supremă. Judecătorii au comasat pedepsele şi au dispus ca Şereş să o execute pe cea mai grea, de şase ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Stenograme cu discuţiile dintre Sereş şi Voiculescu

Dan Voiculescu: "Tu trebuie să spui clar că încercările factorilor politici de destabilizare şi de cutare nu vor reuşi, adică...discutăm amândoi"
Codruţ Sereş este nemulţumit, pe 24 noiembrie 2006, ora 12.22, că ziarul Jurnalul scrie despre acuzaţiile DIICOT. Dan Voiculescu îl asigură că totul se va rezolva.

Codruţ Sereş: Codruţ la telefon.
Dan Voiculescu: Da, Codruţ, m-ai căutat aseară.
Codruţ Sereş: Păi, v-am căutat aseară, că n-am înţeles nebunia de astăzi din "Jurnalul". Dan Voiculescu: Ce s-a întâmplat?
Codruţ Sereş: Nimic.
Dan Voiculescu: Ce dracu’ scrie în "Jurnalu’"?
Codruţ Sereş: Păi toate prostiile, ha, ha!
Dan Voiculescu: Adică?
Codruţ Sereş: Trădător, spion.
Dan Voiculescu: Cine, mă, tu?
Codruţ Sereş: Eu, da. Dan Voiculescu: Ăştia au înnebunit de tot. O să mă uit eu pe ziar şi o să vorbesc cu Tucă.
Codruţ Sereş: De acord, dar au scos două ediţii. În prima mai moale, în a doua mai dur.
Dan Voiculescu: Mai tare.
Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: Da. Codruţ Sereş: Parcă au înnebunit.
Dan Voiculescu: Da, exact ăsta e cuvântul.
O să vorbesc cu Tucă.
Codruţ Sereş: Numai trădător şi spion nu am mai fost până acuma.
Dan Voiculescu: Şi scrie acolo că e Codruţ trădător şi spion?
Codruţ Sereş: Da. Şi eu, mă rog, şi Zsolt Nagy, dar nu-mi pasă mie de celălalt ministru, cât de mine.
Dan Voiculescu: Scrie de tine că eşti trădător şi spion?
Codruţ Sereş: Da, domnul Voiculescu, scrie.
Dan Voiculescu: Ăştia-s cretini.
Codruţ Sereş: Pe surse, pe surse mă dau, da. Pe sursele...alea deştepte.
Dan Voiculescu: Cretini, cretini. Pregăteşte-te, pregăteşte-te...
Codruţ Sereş: Mă pregătesc.
Dan Voiculescu: Astăzi sau mâine te caută cineva de la "Jurnalul", Dan Constantin probabil, să dai un interviu de o pagină în care să explici cum stă cu trădarea, cum stă cu...
Codruţ Sereş: Păi n-am ce să trădez, dracu’ să-i. Adică, vorba aia, la câte firme şi bănci de investiţii am întâlnit în doi ani, dacă aia e trădare...îmi bag picioarele!
Dan Voiculescu: Nu, nu, nu de trădare. Tu trebuie să spui clar că încercările factorilor politici de destabilizare şi de cutare nu vor reuşi, adică...discutăm amândoi.
Codruţ Sereş: Da, ok, bine. Mulţumesc.
Dan Voiculescu: Toate bune, pa!

Sfaturile lui Felix Dan Voiculescu l-a sunat pe Sereş, pe 24 noiembrie 2006, ora 21.51, şi îi transmite că va fi sunat de cineva de la "Antena" să dea explicaţii faţă de acuzaţiile DIICOT.

Codruţ Sereş: Da?
Dan Voiculescu: Codruţ, vezi că te sună cineva de la Antena să dai nişte explicaţii apropo de toate porcăriile astea şi rugămintea mea e următoarea: şi acum la Antenă, şi mâine când faci interviul pentru luni, şi în cele două comunicate de mâine, bagă o frază cu aceeaşi idee: că tu ai înţeles că deranjezi interesele politice prin demiterile şi suspendările pe care le-ai făcut.
Codruţ Sereş: Da?
Dan Voiculescu: Că nu te sperie presiunea asta care se face pe tine şi că vei continua să faci curăţenie în minister cât timp vei fi ministru.
Codruţ Sereş: Ok! Da.
Dan Voiculescu: Deci nu uita că unul dintre motivele pentru care se întâmplă asta sunt demiterile şi suspendările pe care le-ai făcut.
Codruţ Sereş: Da, nu uit.
Dan Voiculescu: Bine, te sună acuma.
Codruţ Sereş: Bine, mulţumesc.
Dan Voiculescu: "Dar noi ne vedem de treaba noastră" Codruţ Şereş şi Dan Voiculescu vorbesc pe 27 noiembrie, din nou ,despre ce scrie presa legat de acelaşi dosar şi îşi clarifică relaţiile după ce apăruseră zvonuri că Voiculescu s-ar dezice de Şereş.

Codruţ Sereş: V-am sunat să văd ce dracu’ se mai iveşte în zare, că m-au făcut ăştia praf azi toată ziua.
Dan Voiculescu: Cine ăştia?
Codruţ Sereş: Ziarele.
Dan Voiculescu: Adică?
Codruţ Sereş: Numai pe negativ, tot. Mai puţin "Jurnalul" de data asta.
Dan Voiculescu: Da, da, vezi de treabă!
Codruţ Sereş: Nu mai pricep nimic, vă spun sincer. D-aia v-am sunat.
Dan Voiculescu: Păi, ce să pricepi? E cum spui tu, e o campanie puternică, ai dat în interesele unora şi altora, şi oamenii reacţionează. Mafia economică, politică.
Codruţ Sereş: Asta aşa e, dar...
Dan Voiculescu: Dar noi ne vedem de treaba noastră.
Codruţ Sereş: Păi ne vedem de treaba noastră, domnule preşedinte, dar dacă în 2006, după ce nu faci jocuri, se întâmplă astfel de lucruri, cine dracu’ mai face vreodată treabă în ţara asta?
Dan Voiculescu: Nu ştiu asta.
Codruţ Sereş: Asta e.
Dan Voiculescu: Noi când o să fim la putere o să hotărâm.
Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: Deci tu, vezi-ţi de-ale tale, destituie pe toată lumea.
Codruţ Sereş: Normal.
Dan Voiculescu: Pe cine n-a făcut treabă.
Codruţ Sereş: Pe cine n-a făcut treabă.
Dan Voiculescu: Fă planul de iarnă.
Codruţ Sereş: Am înţeles.
Dan Voiculescu: Aşa. Scrisorile alea, care am vorbit...
Codruţ Sereş: Au plecat.
Dan Voiculescu: Nu, nu, alea...
Codruţ Sereş: A, miercuri. Da, miercuri o facem pe aia, da.


Dan Voiculescu: "Că tu...ştii despre GRIVCO că a furat" Dan Voiculescu este supărat, pe 27 noiembrie 2006, ora 13.57, după ce a auzit zvonuri că Sereş ar fi spus "Că eu vreu să scap de tine, că tu...ştii despre GRIVCO că a furat". Sereş îl asugură că nu este nimic adevărat.

Dan Voiculescu: Vezi că mi-a ajuns la urechi o idee cretină, precum că între noi ar fi o problemă mare.
Codruţ Sereş: Ca de exemplu.
Dan Voiculescu: Că eu vreu să scap de tine, că tu...ştii despre GRIVCO că a furat.
Codruţ Sereş: Nu, nu, n-am scris, aţi văzut ce-am declarat despre GRIVCO.
Dan Voiculescu: Nu, nu e vorba de tine, mă, eu îţi spun ce aud.
Codruţ Sereş: A, da, păi să ştiţi că scenariul ăsta l-am auzit şi eu. Că vreţi să scăpaţi de mine şi ălălalt vrea să mă ia.
Dan Voiculescu: Aşa. Ca atare, rugămintea mea, dacă mai ai intervenţii pe tema asta...
Codruţ Sereş: Nu, mi-am propus să nu mai dau intervenţii pe tema asta.
Dan Voiculescu: Nu, nu, dar dacă te întreabă de mine: "domn’e, domnul Voiculescu este pentru mine un al doilea părinte, părinţii mei de la..."
Codruţ Sereş: "De la Zalău m-au dat pe mâna lui."
Dan Voiculescu: "...de la Zalău m-au dat domnului Voiculescu, să fie alături de mine, şi, ca atare, e ca un părinte." Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: "Dacă părintele meu poate să-mi facă rău, totul e posibil, dar..."
Codruţ Sereş: "Puţin probabil."
Dan Voiculescu: "Dar relaţia mea e...." Aşa.
Codruţ Sereş: Ok.
Dan Voiculescu: Adică fii categoric, nu...
Codruţ Sereş: Am înţeles, bine.
Dan Voiculescu: Bine, Codruţ.
Codruţ Sereş: E clar.
Dan Voiculescu: Bine. Pa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”