Ponta: Acordul de colaborare a fost semnat cu partenerii României, Băsescu a fost doar un mandatar

Ponta: Acordul de colaborare a fost semnat cu partenerii României, Băsescu a fost doar un mandatar

Acordul de colaborare instituţională a fost încheiat cu acele instituţii cu care era important ca România să lucreze în continuare şi care l-au susţinut pe preşedintele Traian Băsescu la momentul suspendării din 2012, şi nu cu şeful statului, care era doar un "mandatar", a afirmat premierul Ponta.

Victor Ponta, Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Ponta a precizat că textul documentului a fost scris de consilierul prezidenţial Iulian Chifu şi "corectat" de Radu Stroe şi Liviu Dragnea .

El a arătat că prin semnarea acordului s-a transmis un semnal de către noua putere rezultată în urma alegerilor că parteneriatul acestor instituţii cu România va fi păstrat şi nu se va ajunge din nou la o nouă criză politică internă, dar a punctat faptul că, după un an şi jumătate de la semnarea acordului, dintre cele patru persoane prezente atunci la semnarea documentului, una spune că a fost o păcăleală, alta susţine că nici nu a fost acolo, iar a treia este în justiţie şi nu poate vorbi.

"Eu sunt singurul supravieţuitor din cei patru prezenţi la semnarea acordului, m-am şi gândit dacă nu cumva mi l-am semnat singur în ambele părţi", a adăugat, ironic, Ponta legat de semnarea acordului de colaborare cu preşedintele Traian Băsescu în decembrie 2012.

Şeful Guvernului a făcut aceste afirmaţii la Biblioteca Naţională, cu ocazia lansării unei cărţi denumite "STATUL SUNT EU! Un raport asupra politizării justiţiei româneşti", scrisă de profesorul universitar Alexandru Radu şi lectorul universitar Daniel Buti.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori în ultimele luni că la semnarea acordului de colaborare instituţională cu preşedintele Traian Băsescu au fost prezenţi Crin Antonescu , atunci lider al PNL, şi Liviu Dragnea.

În luna august, după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta este un politician "mai slab" decât el şi că l-a păcălit pe acesta să semneze pactul de coabitare, premierul Ponta i-a transmis o scrisoare lui Băsescu, în care i-a precizat că pactul de coabitare nu mai este valabil.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria