Ponta, AUDIAT la DNA!

Ponta, AUDIAT la DNA!

Premierul PENAL al României, Victor Ponta, a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul lui Dan Şova. Este o premieră în justiţie, este pentru prima oară când un şef de guvern în funcţie vine la audieri. 

Victor Ponta a spus că a fost chemat de procurorul care anchetează dosarul care îl vizează pe fostul ministru Dan Şova, în dosarul Rovinari - Turceni.

Înainte de a pleca spre sediul procurorilor anticorupție, PENALUL a postat pe Facebook următorul mesaj: „E foarte bine că PNL-PDL depun azi moțiunea de cenzură! Într-o țară democratică europeană bătălia politică se duce în Parlament (nu la DNA sau pe siteuri)!
Majoritatea actuală este unită și are proiecte importante de realizat în perioada următoare - Cod Fiscal, Legea Salarizarii, etc.”.

 Victor Ponta a venit însoţit de un avocat. El a spus că vrea să intre la audieri împreună cu avocatul său.

Nu a precizat în ce calitate a fost chemat.

El a activat în societatea de avocatură înfiinţată de Dan Şova, unde a lucrat inclusiv pentru complexul energetic Turceni şi complexul energetic Rovinari.

Victor Ponta a încasat sume infime în urma colaborării pe care a avut-o, între anii 2007 şi 2008, cu casa de avocatură „Şova şi Asociaţii”.

Dezvăluirea a fost făcută de Dan Şova. Victor Ponta a colaborat cu casa de avocatură în perioada în care aceasta reprezenta interesele companiei energetice Turceni-Rovinari. Comisionul lui Victor Ponta ar fi fost de 0,32% din valoarea încasată de "Şova şi Asociaţii" de la societatea din Târgu Jiu, mai spune senatorul social-democrat.

Dan Şova susţinea că Victor Ponta nu a avut nicio legătură cu contractele dintre cabinetul său de avocatură şi conducerea complexului Rovinari-Turceni. Admitea însă că între 2007 şi 2008, premierul a avut un contract cu "Sova şi Asociaţii". Îşi amintea că Victor Ponta a încasat „o sumă modică”.

„A fost o colaborare pe două dosare penale. Atunci Ponta era dintre cei mai buni avocaţi de drept penal. Sumele câştigate de Ponta au fost modice. Dacă vrea cineva să facă comparaţie între veniturile luate de Ponta de la "Sova şi Asociaţii" şi veniturile lui "Șova şi Asociaţii" de la Turceni. Veniturile lui Ponta de la "Șova şi Asociaţii" reprezintă 0,32% din veniturile pe care le-a luat "Șova şi Asociaţii" de la Turceni”, spunea Dan Șova. 

Premierul Victor Ponta susţinea la rândul său că ANAF, ANI şi DNA au verificat deja toată afacerea. „Nu mă spăl pe mâini de nimic, Doamne fereşte! E o poveste falsă pe care nu au reuşit să o folosească. Nu cred că o s-o lase după 7 ani, dar nici nu vor găsi nimic în plus, nu au ce”, spunea premierul penal Victor Ponta.

Șobolanul a ajuns la DNA!





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu