Președintele Iohannis, primit de omologul polonez

Președintele Iohannis, primit de omologul polonez

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, de omologul său polonez, Bronislaw Komorowski, la Palatul Prezidențial.

Iohannis a fost primit la Palatul Prezidențial în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Polonia și mai mulți copii.

Cei doi au convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegații. La finalul întrevederii, cei doi președinți vor susține o declarație de presă comună.

Tot joi, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va semna în cartea de onoare la Monumentul Ostașului Necunoscut, iar apoi va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea sa de președintele Seimului, Radoslaw Sikorski, și se va întâlni cu președintele Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz. În cursul după-amiezii, șeful statului are prevăzută o întâlnire cu membri ai comunității de români din Polonia.

Vineri, șeful statului român se va întâlni cu premierul Poloniei, Ewa Kopacz.

Înainte de plecarea spre Varșovia, Klaus Iohannis a subliniat că relația cu Polonia este o prioritate pentru România atât în plan european, cât și transatlantic, cele două țări fiind legate de o istorie comună de cooperare și solidaritate în momente cruciale.

"Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România și Polonia, în cadrul Uniunii Europene și în NATO, cu accent pe cooperarea regională. Vom discuta și tema securității, cu referire în mod special la chestiunea Ucraina. Atât România, cât și Polonia au un interes major față de vecinătatea estică. De aceea, cred că există premise ca, împreună, România și Polonia să joace un rol important în configurarea cooperării NATO și UE cu partenerii din regiune", a afirmat Iohannis, într-o declarație susținută la Aeroportul "Henri Coandă".

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului la Varșovia fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, Tatiana Niculescu Bran — purtător de cuvânt al șefului statului, precum și secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…