Preşedintele PNL, Klaus Iohannis: Eu nu cred într-un show gălăgios. Vin cu oferta de normalitate

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis: Eu nu cred într-un show gălăgios. Vin cu oferta de normalitate

Principalele declaraţii

Despre parcursul profesional:

Nu e simplu să transformi un oraş într-un rezultat de succes. Ce am făcut în Sibiu arată ce fel de gîndire am şi ce am realizat în Sibiu este cartea mea de vizită. Nimeni nu poate să facă o şcoală de preşedinte. Dacă luăm candidaţii şi vedem fiecare ce a făcut, putem urmări prestaţia Guvernului Ponta, care a adus ţara în recesiune. Oamenii asta urmăresc. Important e să vină cineva care are o carte de vizită de succes.

Eu nu cred în show-uri gălăgioase, vreau o Preşedinţie cu mai puţin spectacol. E păcat că avem recesiune, dar nu e un lucru care trebuie dezbătut cu tam-tam. Trebuie să gândim soluţii pentru asta.

În cursul săptămânii viitoare voi prezenta programul meu de candidat. Nu reinventăm roata, majoritatea principiilor le-am prezentat. Este important pentru mine să merg şi să aflu ce doresc oamenii.

Despre competiţia electorală:

Nu doresc să fac un spectacol inutil, multă gălăgie. Vreau să prezint electoratului viziunea mea şi sunt convins că oamenii vor şti ce li se oferă şi ce să aleagă. De foarte multe ori, această gălăgie care se face în politică e una de fundal. Oamenii se satură. Nenumăraţi politicieni se ceartă la televizor, dar oamenii aşteaptă altceva. Eu am ajuns la concluzia că oamenii aşteaptă normalitate. Noi trăim, politic, viaţa într-o tonalitate prea înaltă. Prea multe lucruri se spun crispat, cu vocea prea ridicată. După un deceniu de scandal, românii doresc un deceniu de normalitate. Eu vin cu oferta de normalitate.

Veţi vedea, după cum acţionăm, cum ne vom apropia de electorat. Aş merge prea departe să explic cum arată campania, dar pot să vă asigur că va fi proactivă, foarte bine gândită, o campanie care va recâştiga electoratul pe care l-am avut şi pe care l-am pierdut.

Faptul că am stat lângă PSD ne-a costat, faptul că am stat într-o guvernare neperformantă ne-a costat, iar oameni puşi de noi pe posturi de miniştri, care nu au lucrat pentru noi, ne-a costat. Lumea aşteaptă să venim cu alt tip de politică.

Oferta mea este, în esenţă, foarte simplă. Eu vin fiindcă vreau o altă politică. Este un lucru care sună simplu, dar e complicat. Este nevoie de cineva care vine cu o altă abordare, o altă atitudine. De când am intrat în politică promit ce pot, iar ce promit, fac. Nu o să mă auziţi cu tot felul de promisiuni, astăzi pe economie, mâine pe sănătate. Dacă am spus că vin la Bucureşti fiindcă vreau să fac alt tip de politică, asta o să fac.

Despre Călin Popescu Tăriceanu

Nu mă încurcă, dar mă întristează că un fost preşedinte PNL a părăsit partidul. Este păcat. Este un pas care cred că va fi greu de explicat, nu am auzit nicio explicaţie plauzibilă din partea domnului Tăriceanu, am văzut doar că acolo au plecat oameni de la noi care nu s-au înţeles cu organizaţia din care au plecat, care au avut fricţiuni în PNL.

Sociologii spun că în jur de 6-7% din voturi s-ar îndrepta către el. Nu cred că se poate face o confuzie între noi şi un satelit PSD.

Despre temele de atac ale PSD

E de-a dreptul ilar, unii spun că sunt urmaşul lui Băsescu, alţii, dimpotrivă. Adevărul este şi de o parte, şi de alta. Acest proiect, noul partid, şi candidatura mea, nu au nicio treabă cu Băsescu. Nu suntem nici contra Băsescu, nici pro Băsescu. Noi am creat noul partid de dreapta pentru un viitor. Am creat noul PNL, noul partid de dreapta pentru un viitor, pentru a guverna România în viitor şi pentru a rezolva problemele pe care le avem. Acest viitor nu conţine politicianul Traian Băsescu. Suntem pur şi simplu fără Băsescu. Strategia lui Ponta cu aducerea religiei în campaniei este catastrofală.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...