PSD se joacă în continuare cu NERVII poporului/Au votat un jeg PENAL la ANI

PSD se joacă în continuare cu NERVII poporului/Au votat un jeg PENAL la ANI

Majoritatea PSD din Senat l-a votat pe baronul de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate, institutia care verifica activitatea ANI. Tutuianu are dosar la DNA si este suspectat de conflict de interese chiar de institutia pe care urmeaza sa o controleze.

Senatorii PSD l-au votat luni seara in plen pe presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, pentru pozitia de membru in Consiliul National de Integritate, acesta fiind propus de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania. Tutuianu (PSD) a trecut de plen cu peste 90 de voturi, in timp ce senatorii au respins propunerile opozitiei, Cyntia Curt (fosta sefa de cabinet a premierului Emil Boc) la un nou mandat de membru simplu si Cristina Traila (fosta sefa ANRMAP), pentru mandat de supleant.
Potrivit surselor HotNews.ro, Adrian Tutuianu este verificat in prezent chiar de catre institutia pe care ar urma sa o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.
Preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţutuianu era cercetat în luna martie de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Informaţia este cuprinsă în dosarul senatorului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţutuianu în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan.

Votul din Senat este definitiv, Adrian Tutuianu urmand sa fie membru in Consiliu National de Integritate pe un mandat de 4 ani. Vezi aici cum functioneaza si ce rol are CNI.

Votarea lui baronului de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate are loc in ziua in care liderul PSD, Victor Ponta, a declarat intr-o conferinta de presa ca partidul sau va manifesta "toleranta zero" fata de coruptie.

Pe de alta parte, votarea lui Tutuianu are loc in prima zi de evaluare a progreselor Romaniei in cadrul MCV, o echipa de experti europeni aflandu-se la Bucuresti pana miercuri. Culmea ironiei, pe agenda discutiilor cu expertii europeni, astazi figura ca tema chiar noul mandat al Consiliului National de Integritate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren