SLUGOIUL de Niţu a TĂIAT bugetul DNA

SLUGOIUL de Niţu a TĂIAT bugetul DNA

Ministrul bugetului Darius Valcov promite ca DNA va primi bugetul cerut, dupa ce Laura Codruta Kovesi si-a manifestat public nemultumirea fata de proiectul de buget dat publicitatii de Guvern. Cei doi au avut o discutie joi dupa, amiaza, la care a participat si ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, procurorul sef al Parchetului General, Tiberiu Nitu fiind plecat din tara. Valcov a declarat pentru Hotnews.ro ca deocamdata pe site s-au publicat doar bugetele ordonatorilor principali de credinte, urmad sa fie publicate si cele ale ordonatorilor secundari, precizand ca "se va vedea ca DNA a primit toate sumele solicitate".

Valcov a admis insa ca exista o problema cu cifrele trimise de Parchetul General, dar ca pana diseara aceasta ar urma sa fie remediata. Kovesi a declarat pentru HotNews.ro ca atat Valcov cat si Cazanciuc au promis ca DNA va primi cele 25 de milioane de euro buget si ca vor avea fisa separata in proiectul de buget.

Laura Codruta Kovesi a spus ca ramane ca ministerul public, condus de Tiberiu Nitu, sa explice de ce intervenit peste solicitarile DNA, trimitand la finante o suma mai mica decat bugetul solicitat. Kovesi a confirmat ca atat Valcov cat si ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, prezent la discutii, ar fi promis ca DNA va primi cele 25 de milioane solicitate. Mai mult, ministrul justitiei ar fi promis ca vor fi operate modificari legislative astfel incat DNA sa devina operator principal de credite, nu secundar cum este in prezent. Seful DNA a mai spus ca ar fi primit promisiuni ca institutia pe care o conduce va avea in proiectul de buget fila distincta, nu o fila centralizatoare pentru intreg ministerul public.

Controversele in legatura cu bugetul DNA au izbucnit joi, dupa ce Guvernul a dat publicitatii proiectul de buget care ar urma sa fie adoptat in sedinta de vineri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...