ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 25 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 25 NOIEMBRIE

Dezbaterea politică pe tema votului din diaspora solicitată de PNL, la care a fost invitat să participe și premierul Victor Ponta, s-a desfășurat în plenul Camerei Deputaților.

* Președintele ales, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, care i-a transmis felicitări din partea Guvernului american pentru alegerea sa în funcția de șef al statului.

* Premierul Victor Ponta a declarat că bugetul va fi prezentat în Parlament pe 10 decembrie. "Imediat după buget voi propune în discuția cu coaliția de guvernare o restructurare a Guvernului, în așa fel încât și Partidul Liberal Reformator să fie reprezentat la nivel de miniștri în cadrul Guvernului", a mai spus Ponta.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu judecarea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate în dosarul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie.

* Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a deputaților Cătălin Teodorescu și Marko Attila, acuzați de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată și fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

* Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă în dosarul privind prăbușirea unui elicopter militar în apropierea localității Mălâncrav, județul Sibiu.

* Peste 180 de polițiști ai DGPMB au efectuat 30 de percheziții domiciliare în București și județul Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și contrabandă cu tutun. Au fost emise 10 mandate de aducere, urmând ca persoanele identificate să fie conduse pentru audieri la sediul Secției 15 Poliție.

* Procurorii DNA au efectuat 9 percheziții în București și Buzău, dintre care două la instituții publice, iar restul, la domiciliile unor persoane fizice, vizată fiind și Asociația Nevăzătorilor din România. Angajați ai companiei Siveco, printre care președinta acesteia, Irina Socol, membrii unor fundații, dar și funcționari din Ministerul Educației sunt implicați în frauda cu fonduri europene de la Asociația Nevăzătorilor din România, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și în București, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, vizați fiind și administratori ai clubului Petrolul Ploiești, care au inițiat în 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și alți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Prejudiciul produs este de 15.400.000 euro.

* Birourile permanente reunite ale Parlamentului au amânat pentru săptămâna viitoare luarea unei decizii în privința membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, propunerea din partea Camerei Deputaților pentru cel de-al patrulea mandat de membru al CNA nefiind încă formulată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale