Surse: PSD are deja înlocuitor pentru Victor Ponta la Guvern. Mingea este la Iohannis

Surse: PSD are deja înlocuitor pentru Victor Ponta la Guvern. Mingea este la Iohannis

Vestea proastă pentru premier este că PSD ar avea deja cu cine să îl înlocuiască la conducerea Guvernului. O spun, pentru Digi24, surse importante din partid. Pentru ca planul să fie dus la capăt, ar mai fi nevoie de o ultimă etapă a negocierilor: una în urma căreia social-democraţii să se asigure că preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza premier tot pe cineva susţinut de ei. 

PSD alcătuiește o foarte scurtă listă de posibile variante și se pare că ar avea un înlocuitor pentru Victor Ponta la șefia Guvernului. Problema este însă alta, relatează Elena Vijulie, jurnalist Digi24. 

Surse apropiate conducerii PSD au explicat, în mod evident, că partidul nu poate vota pentru moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL, dar și că momentul politic este delicat.

PSD se află în fața unui congres, în urma căruia se va alege o nouă conducere și niciun lider nu își poate permite să scoată partidul de la guvernare cu câteva săptămâni înainte de alegerea unui nou lider.

Astfel, cei din conducerea PSD ar dori ca președintele Klaus Iohannis să facă o confirmare publică asupra faptului că, dacă Victor Ponta se va retrage de la șefia Guvernului, atunci șeful statului să nominalizeze un prim-ministru tot de la PSD. 

Moțiunea de cenzură a liberalilor se va citi miercuri, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00.

Titlul moţiunii este „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”

- un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

- un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

- un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;

180 de parlamentari – 119 deputați și 61 de senatori – au semnat moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului