Un deputat demisionează din partid pentru a-i apăra pe românii din Har-Cov de alianţa PSD-UDMR

Un deputat demisionează din partid pentru a-i apăra pe românii din Har-Cov de alianţa PSD-UDMR

 Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat joi într-o conferinţă de presă, susţinută la Palatul Parlamentului, că a demisionat din partid “din cauza jocului duplicitar pe care îl face PSD în privinţa autonomiei pentru rămânerea UDMR la guvernare”.

Fostul deputat PSD a anunţat că va înfiinţa o nouă formaţiune politică – Partidul România Unită -, în care vor intra nu numai membri PSD ci şi oameni din alte partide. “Senatori, deputaţi, dar şi simpli membri de partid”, a precizat Bodan Diaconu.

În urmă cu câteva zile, Bogdan Diaconu a postat pe Facebook un text în care condamna lipsa de reacţie faţă de faptul că, în perioada următoare, UDMR va pune în dezbatere publică proiectul de autonomie, la care se lucrează intens de câteva luni bune.

„UDMR îşi continuă nestingherită planurile pentru autonomia separatistă maghiară, profitând de prezenţa la guvernare, iar Kelemen Hunor strânge semnături pentru candidatura la preşedinţie sub acelaşi stindard al enclavizării etnice. Aşa nu se mai poate! Trebuie să le dăm politicienilor maghiari extremişti un semnal că nu mai tolerăm impertinenţa lor!“, a scris Diaconu. În opinia deputatului, ce e mai grav este faptul că UDMR „defilează peste tot ca formaţiune oficială a României sub auspiciile Guvernului, în loc să fie sub anchetă penală pentru separatism“. „Ştiu că mulţi dintre voi mi-aţi cerut să condamn prezenţa UDMR la guvernare şi am făcut-o pe toate căile, prin declaraţii, prin proiecte de legi anti-extremism, prin plângeri penale la adesa celor care au încălcat suveranitatea şi Constituţia României şi prin solicitarea scoaterii acestei formaţiuni separatiste din Guvernul României o dată pentru totdeauna. Acum, când UDMR e pe cale să depună un proiect de lege al autonomiei teritoriale, cred că trebuie să reacţionăm viguros şi pe măsura îndrăznelii acestei grupări anti-româneşti“, a conchis deputatul.

În urmă cu două săptămâni, premierul României, Victor Ponta, s-a umilit în faţa liderilor UDMR şi în faţa a peste 300 de maghiari ascultând în poziţie oficială imnul Ungariei cântat de o fanfară în timp ce imnul României a fost pus la staţie, de pe o casetă, în variantă prescurtată.

Citeşte şi:  http://www.comisarul.ro/politic/psd-mandri-ca-suntem-romani/ponta-primul-oficial-c_157447.html


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu