VIDEO/FOTOGALERIE/„Marșul Cavaleriei” prin satele României

Sute de militari americani, membri ai forţelor de cavalerie, au plecat în marş, la bordul a 80 de blindate, supravegheate din aer de opt elicoptere de luptă, de la baza Mihail Kogălniceanu spre Braşov. E cea mai impresionantă defilare militară văzută în ultimii ani în România. Convoiul militar s-a oprit pentru această seară la Ploiești, unde soldații, elicopterele şi maşinile de luptă americane s-au întânit cu publicul. Mâine, soldaţii vor ajunge în poligonul de la Cincu unde vor participa la un uriaş exerciţiu militar al NATO.
 
 Cele 80 de blindate au fost în permanenţă vegheate din aer de opt elicoptere de luptă Black Hawk și Apache. Au parcurs, în prima zi aproape 300 de kilometri.

Cei 400 de militari au plecat din baza militară de la Mihail Kogălniceanu pe ruta Hârşova, Slobozia, Ploiești.

Pe tot traseul militarii americani au stat deasupra vehiculelor blindate au salutat fiecare localnic fascinat de venirea americanilor în România.

„Suntem la aproape 15 kilometri de Ploieşti. Cele 80 de transportoare americane se apropie de primul punct final al primei zile. Sunt salutaţi soldaţii americani de pe margine de sute de persoane care au ieşit să admire această coloană militară”, a relatat reporterul Digi24 Laurențiu Rădulescu.

Nu puțini au fost cei care și-au învoit copiii de la școală sau grădiniță pentru a-i vedea pe soldați.

„E ceva unic pentru el să vadă soldaţii americani. Trebuie să le facă cu mâna şi să le dea şi o bezea”, spune tatăl unui copil care a venit să vadă blindatele americane.

Dacă pe șosea coloana de blindate se întindea pe câțiva kilometri, din aer elicopterele simulau situații reale de luptă zburând la mică distanță de sol.

Ceva mai bine de cinci ore a durat demonstrația soldaților americani denumită „Marșul Cavaleriei”. Prima oprire a militarilor a fost la Ploiești. Aici au fost primiți cu mare fast în parcarea unui centru comercial unde și-au expus tehnica de luptă.

Despre elicopterul Apache americanii spun că este singurul elicopter din lume care este capabil să îţi aterizeze în sufragerie fără să îţi deranjeze pisica. 

Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial că o armată străină folosește străzile din România pentru deplasarea trupelor. Marșul Cavaleriei americane va continua spre Brașov și apoi la poligonul militar Cincu. 

 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, Romania si SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de lupta, participa in perioada 15 mai - 6 iunie la exercitiul multinational de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta "Sarmis 15", in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre din Cincu.

Sursa video HotNews.ro.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut