Zegrean, despre blocarea unei candidaturi: Nu știu dacă se mai poate la ora aceasta; în principiu e posibil

Zegrean, despre blocarea unei candidaturi: Nu știu dacă se mai poate la ora aceasta; în principiu e posibil

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, referitor la blocarea unei candidaturi la alegerile prezidențiale, că în principiu acest lucru este posibil pentru că de aceea se depun contestații la CCR.

"Nu știu dacă la ora aceasta se mai poate, dar în principiu lucru acesta este posibil pentru că de aceea vin la noi, nu?", a afirmat șeful CCR.

Întrebat dacă ține de CCR să stabilească exact dacă există un candidat cu probleme care să nu mai poată candida, Zegrean a precizat: "Altfel de ce s-ar mai face contestațiile la noi?".

El a explicat că, potrivit legii, CCR trebuie să asigure buna desfășurare a alegerilor pe întreg teritoriul țării.

"Noi avem competențe multe, majore, în problema alegerilor prezidențiale. Nu vine omul la noi cu contestații doar ca să se afle în treabă. (...) Avem competențe nelimitate aproape în domeniul acesta", a explicat președintele Curții.

Despre sesizarea depusă de Gheorghe Funar pe tema "ofițerului sub acoperire", Augustin Zegrean a arătat că nu poate spune ce va decide CCR, dar că o va dezbate vineri, la ora 14,00 deoarece legea îi obligă în 48 de ore să o soluționeze.

"Nu mă interesează domeniul ăsta cu securitatea națională în măsura în care nu ține de mine. Ce ține de mine mă interesează. Ce spun unii și alții despre alții și despre unii chiar nu mă interesează. Nu pot nici să ajut, nici să stric", a menționat Zegrean.

El a refuzat să spună ce se întâmplă dacă se admite sesizarea.

"Pe ce se va întâmpla vom vorbi dacă va fi nevoie să se întâmple", a mai susținut președintele CCR.

Curtea Constituțională a României (CCR) discută vineri sesizarea depusă de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, în cazul "ofițerului acoperit".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina