Ciclism - Giro: Philippe Gilbert și-a adjudecat etapa a 18-a; Alberto Contador, în demonstrație

Ciclism - Giro: Philippe Gilbert și-a adjudecat etapa a 18-a; Alberto Contador, în demonstrație

Belgianul Philippe Gilbert și-a adjudecat, ca un veritabil atacant, "en-solitaire", etapa a 18-a a Turului ciclist al Italiei, de joi, iar tricoul roz, spaniolul Alberto Contador, a mai făcut o demonstrație de forță, adăugându-și încă aproape 1 minut față de principalii urmăritori.

Țâșnit dintr-o evadare de circa 10 rutieri pe lunga coborâre spre sosire, Philippe Gilbert (BMC) și-a concretizat perfect calitățile de puncheur, fiind cronometrat pe 170 km în 4h04'14", cu 47" înaintea italianului Francisco Bongiorno (Bardiani) și cu 1'01" în fața unui "grupetto" de evadați, al căror sprint a fost câștigat de francezul Sylvain Chavanel (IAM).

Cu zarurile, practic, deja aruncate, în privința câștigătorului Giro 2015, etapa a 18-a pleca la drum de la Melide până la Verbania, cu o singură dificultate de traseu, cățărarea de primă categorie de pe Monte Ologno. Lipsa de griji a plutonului favoriților nu a fost tulburată nici de o evadare masivă, de peste 10 rutieri, chiar și când atacanții ajunseseră la un avans de peste 12 minute.

În schimb, Alberto Contador (Tinkoff — Saxo), confortabil lider, a crezut că mai are ceva de demonstrat, astfel că a plecat de unul singur la poalele cățărării spre vârful de 1.168 m, în timp ce următorii săi de la Astana erau fie prinși în dificultăți tehnice (bascul Mikel Landa), fie în propriile limite (încă tânărul italian Fabio Aru).

La sosire, Contador a venit cu 1'13" mai repede decât urmăritorii săi, astfel că acum avansul față de Landa este acum de 5'15", iar față de Aru, de 6'05".

Vineri, o nouă probă de rezistență pentru rutierii rămași în cursă, etapa a 19-a, de 236 km, Gravellona Toce — Cervinia, apreciată de organizatori cu punctajul maxim, 5 stele, cu 3 cățărări speciale și sosire la Cervinia, la 2.001 altitudine. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile