Cristina Neagu e în faţa celei mai mari performanţe din cariera sa. Românca va evolua cu trofeul Ligii Campionilor pe masă

Cristina Neagu e în faţa celei mai mari performanţe din cariera sa. Românca va evolua cu trofeul Ligii Campionilor pe masă

Cristina Neagu (25 de ani) poate deveni în acest weekend prima handbalistă din România care câştigă Liga Campionilor, după o jumătate de secol de la precedentul succes românesc (Rapid Bucureşti câştiga ultima dată trofeul în 1964). Legitimată la Buducnost Podgorica, cu care a semnat în iunie 2013, după destrămarea Oltchimului, Neagu va juca în Final Four-ul Ligii Campionilor cu echipa muntenegreană, care a câştigat competiţia în urmă cu două sezoane.

Cristina Neagu, nominalizată în All Star Team-ul Ligii Campionilor

Desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2012, de către Federaţia Internaţională de Handbal, Neagu are acum şansa să câştige mult râvnitul trofeu, care îi lipseşte din palmares. Cea mai bună jucătoare a momentului din România a fost foarte aproape să devină campioană a Europei în 2010, cu Olchim, dar gruparea vâlceană, care între timp s-a desfiinţat, a pierdut finala în faţa lui Viborg. Neagu a fost la fel de aproape de trofeu şi anul trecut, când a jucat, tot cu Oltchim, în semifinalele Ligii, dar a fost eliminată dramatic din competiţie de către Gyor.

În palmaresul Cristinei Neagu figurează o medalie de bronz câştigată la Campionatul European din 2010 şi un loc patru la Campionatul Mondial din 2007 cu naţionala României. Cea mai strălucitoare medalie din cariera sa este argintul obţinut cu naţionala de tineret la Campionatul European din 2005.

Final Four-ul este o premieră pentru Liga Campionilor, acest format competiţional fiind introdus în noiembrie 2013. Cele patru meciuri din această etapă se vor juca la Budapesta, pe 3 şi 4 mai.

Programul meciurilor din Final Four:

Vardar Skopje (Macedonia) - Buducnost Podgorica (Muntenegru), 3 mai, ora 18.30, Dolce Sport 2 – semifinala 1

Győri ETO (Ungaria) - FC Midtjylland (Danemarca), 3 mai, ora 16.00, Dolce Sport 1 - semifinala 2

Învinsa din semifinala 1- Învinsa din semifinala 2, 4 mai, ora 15.30, Dolce Sport 2 – finala mică

Câştigătoarea din semifinala 1- Câştigătoarea din semifinala 2, 4 mai, ora 18.00, Dolce Sport 2 - finala mare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”