FIFA/alegeri: Federațiile din SUA și Canada vor vota pentru prințul Ali

FIFA/alegeri: Federațiile din SUA și Canada vor vota pentru prințul Ali

Președinții Federațiilor de fotbal din Statele Unite și Canada au anunțat pe conturile lor Twitter că vor vota în favoarea prințului Ali bin Al Hussein, singurul contracandidat al lui Joseph Blatter la alegerile pentru funcția de președinte al FIFA, programate vineri la Zurich.

"US Soccer va vota pentru prințul Ali bin Hussein. Este un vot pentru buna guvernanță a FIFA, pentru o promisiune pentru sportul nostru", a scris americanul Sunil Gulati în mesajul său.

Într-un interviu acordat site-ului cotidianului The New York Times, Gulati a explicat pe larg motivele opțiunii sale în favoarea iordanianului înaintea alegerii noului președinte al forului fotbalistic mondial, care va avea loc vineri, în cadrul celui de-al 65-lea Congres al FIFA.

"Noi apreciem mult lucrurile pe care le-a făcut și ceea ce reprezintă el", a spus Gulati, referindu-se la prințul Ali.

Conducătorul Federației americane a precizat că a luat decizia de a vota împotriva lui Blatter de câtva luni, iar ultimele evenimente, care mai întâi l-au "șocat și dezamăgit", înainte de a-l "înfuria", n-au făcut decât să-i sporească determinarea.

Omologul său de la Federația canadiană, Victor Montagliani, este tot de partea contracandidatului lui Blatter în alegerile pentru funcția de președinte al FIFA.

"Consiliul nostru de administrație s-a reunit și a luat decizia de a-l susține pe prințul Ali bin Hussein, deoarece nu putem susține leadership-ul politic al FIFA. Dorim să fim în primul plan al reformelor din fotbalul mondial, pentru a ne asigura că ele vor fi făcute în mod transparent și rapid", a explicat Montagliani, citat de AFP.

UEFA a cerut, prin vocea președintelui său, Michel Platini, ca Joseph Blatter să demisioneze, după ce două proceduri judiciare au fost deschise de către justiția americană și cea elvețiană, pentru o presupusă corupție pe scară largă, cu arestarea la Zurich a șapte oficiali ai FIFA. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren