Halep, debut cu emoţii la US Open: o jucătoare fără număr WTA a chinuit-o. Cu cine va juca Simona în turul II

Halep, debut cu emoţii la US Open: o jucătoare fără număr WTA a chinuit-o. Cu cine va juca Simona în turul II

„Nimic nu e imposibil“ e mai mult decât un simplu slogan publicitar la americani. El reflectă fidel mentalitatea sportivilor din această ţară.

Iar acest lucru s-a văzut, încă o dată, luni seara, în meciul Halep – Collins. A fost o confruntare între ocupanta locului 2 din lume şi o jucătoare de 20 de ani, care, cândva, a fost pe poziţia 553 în ierarhia WTA. Acum însă nici nu mai figurează acolo! Motivul? Din februarie 2012, Danielle Rose Collins s-a dedicat studiilor şi a jucat numai în cadrul unor turnee naţionale din America. A „aterizat“ în turul I la US Open datorită unui wild-card, primit din partea organizatorilor.

Ajunsă în faţa lui Halep, Collins a jucat excelent în primul set şi, în niciun moment, n-a arătat că ar avea vreun complex de inferioritate în faţa Simonei. Chiar dacă românca a făcut primul break şi s-a distanţat la 2-1, americanca s-a impus pe serviciul Simonei la 4-3, a egalat scorul, după care a dus setul la tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-2, după 50 de minute.

Come-back Simona

În setul doi însă, constănţeanca de 22 de ani nu i-a dat nicio şansă adversarei sale. La 1-1 şi-a câştigat serviciul la zero, apoi a făcut de două ori break pentru 3-1 şi 5-1 şi, într-un final, a tranşat setul cu 6-1. În ultimul set, echilibrul s-a rupt la 1-1, atunci când favorita numărul 2 a făcut break la 1-1. Simona a rezolvat meciul, câştigând setul cu 6-2.

Miercuri, în turul II, Halep o va întâlni pe Jana Cepelova (Slovacia), ocupanta locului 65 în lume.

118

minute a durat meciul dintre Halep şi Collins. Românca a primit 10 puncte WTA şi 35.754 de dolari pentru victoria de luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…