Halep: Nu e vorba de o accidentare, este doar o mică problemă şi sper să mă recuperez

Halep: Nu e vorba de o accidentare, este doar o mică problemă şi sper să mă recuperez

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, că a avut dureri la picior şi la spate în timpul meciului cu Sabine Lisicki, dar speră să se recupereze până la partida de peste două zile, din sferturile de finală ale US Open, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York. 

"Nu sunt foarte rău, nu este foarte gravă problema, dar este o mică problemă. Am avut o durere la picior, la muşchiul stâng, iar după aceea am avut crampe la spate şi de-acolo s-a agravat şi la picior. Sper să mă recuperez, am o zi liberă şi sper să dau tot ce pot în următorul meci", a declarat Halep corespondentului MEDIAFAX.

Ea a precizat că nu este vorba de o accidentare, ci doar de o problemă "din cauza efortului de pe teren".

Simona Halep a câştigat în mod dramatic meciul la simplu împotriva Sabinei Lisicki, în trei seturi, cu 6-7 (6), 7-5, 6-2, din optimile de finală ale US Open, dar a renunţat la cel de dublu mixt, alături de Horia Tecău, care urma să aibă loc în cursul serii, împotriva cuplului Martina Hingins/Leander Paes, în sferturile de finală ale probei.

"Antrenorul mi-a spus că trebuie să mă opresc. Am avut o discuţie şi amândoi am căzut de acord. Nu e frumos din partea mea, dar Horia a înţeles. Nu e frumos să te retragi nicicând", a explicat ea.

Următorul meci, împotriva Victoriei Azarenka, va fi unul unul greu, a apreciat Simona Halep, dar revenirea sa spectaculoasă din meciul cu Lisicki o va motiva să lupte până la capăt: "Îmi dă incredere pentru că chiar dacă nu joci cel mai bun tenis al tau, să câştigi un meci la nivelul acesta este foarte important, îmi dă încredere că pot sa stau în teren concentrată şi să lupt pentru fiecare punct, indiferent dacă pierd punctul respectiv sau nu. A fost o partidă foarte bună pentru mine şi sper să mai am partide din astea în care să lupt până la sfârşit cu totul."

Halep are doar doua întâlniri cu Azarenka la activ, ambele pierdute, în 2012. Sportiva din Belarus este printre favoritele de la US Open anul acesta, deşi este doar pe locul 20 în ierarhia mondială.

"Mă aştept la un meci foarte greu pentru că ea a început sa joace iar foarte bine şi este o jucătoare bună, a fost în top", a spus Simona Halep.

Intrebată despre încurajarile primite pe toata durata meciului cu Lisicki, în special de la publicul român din tribune, Simona Halep a afirmat că aceste încurajări nu fac decât sa o susţină: "Întotdeauna ma susţin şi vreau să le mulţumesc pentru asta. Într-adevăr este impresionant că mulţi români vin la meciurile mele cam peste tot unde mă duc, am văzut că terenul a fost plin, mi-a plăcut foarte mult atmosfera şi mă bucur şi mai mult că am putut să câştig că să-i bucur pe românii care au venit, le mulţumesc încă o dată şi aştept bineînţeles următorul tur, pentru că va fi greu."

Luni, a fost ziua cea mai aglomerată la US Open, fiind sărbătoare în Statele Unite, iar tribunele arenei Louis Armstrong au fost arhipline la meciul Halep-Lisicki, cozile de aşteptare la intrare fiind de câteva sute de persoane. Numeroşi români au reuşit, totuşi, să intre şi să ocupe locuri în tribune, încurajând-o pe Simona la fiecare semn de slăbiciune.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va juca, miercuri, cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferurile de finală ale US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA