Info CM 2014: O naţională europeană are doar jucători din campionatul intern la Mondialul brazilian

Info CM 2014: O naţională europeană are doar jucători din campionatul intern la Mondialul brazilian

Rusia „naţionalistă“

 Dintre cele 32 de echipe naţionale prezente la turneul brazilian, Rusia este singura care are întreg lotul format doar din jucători care activează în campionatul intern. Anglia este foarte aproape, cu o singură excepţie în lotul de 23, goalkeeperul lui Celtic, Fraser Forster. În schimb, Bosnia-Herţegovina, Coasta de Fildeş şi Ghana se prezintă la Mondialul din Brazilia cu un singur jucător din campionatul intern. 

 Revederea fraţilor Boateng

 La Mondialul din 2010, Jerome (25 de ani) şi Kevin-Prince Boateng (27 de ani) au devenit primii fraţi care se întâlnesc la un turneu final în tricoul a două naţionale diferite. 

Născuţi la Berlin, dintr-un tată ghanez şi mame diferite (germance), Jerome şi Kevin-Prince au ales să reprezinte Germania, primul, respectiv Ghana, al doilea. Cei doi au fost adversari la meciul direct din Africa de Sud (1-0 pentru europeni) şi vor fi şi acum, cele două naţionale făcând parte ca şi la Mondialul precedent din aceeaşi grupă.

 Buffon, Mondialul cu numărul 5

 Goalkeeperul Italiei, Gianluigi Buffon (36 de ani), se pregăteşte de a cincea prezenţă la un Mondial, o performanţă pe care nu au mai reuşit-o decât Antonio Carbajal (Mexic) şi Lothar Matthaus (Germania). Spre deosebire însă de primii doi, care au evoluat la cinci turnee diferite, Buffon a fost doar rezervă nefolosită la CM 1998. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...