Irlanda de Nord și-a asigurat calificarea la EURO 2016

Irlanda de Nord și-a asigurat calificarea la EURO 2016

Selecționata de fotbal a Irlandei de Nord a învins Grecia cu scorul de 3-1 și a obținut calificarea la EURO 2016, joi seara, pe Windsor Park din Belfast. Pentru Irlanda de Nord va fi prima sa prezență la un turneu final după 30 de ani, precedenta calificare fiind la Cupa Mondială din 1986, chiar în dauna României.

Nord-irlandezii s-au impus prin golurile marcate de Steven Davis (35, 58) și Josh Magennis (49), respectiv Christos Aravidis (87).

În alt meci din Grupa F, din care face parte și România, Ungaria a dispus cu 2-1 de echipa Insulelor Feroe, la Budapesta, dar după ce oaspeții au condus aproape o oră de joc. Daniel Bode a reușit o dublă pentru maghiari (63, 71), anulând golul lui Roaldur Jacobsen (11).

Feroe a încheiat în zece oameni, după ce Atli Gregersen a fost eliminat în prelungiri și nu va putea evolua contra României.

România are nevoie de victorie cu Feroe pentru a fi sigură de calificarea la EURO 2016, dar se poate califica și cu alt rezultat, cu condiția să fie mai bun decât cel reușit de Ungaria pe terenul Greciei.

În Grupa D, Irlanda a învins campioana mondială Germania cu 1-0 și a redeschis lupta pentru calificare.

Serbia a obținut o victorie nesperată în Albania, cu 2-0, după două goluri marcate în prelungiri, o consolare după ce în tur a pierdut la ''masa verde''. Portugalia s-a calificat și ea la EURO 2016, după 1-0 cu Danemarca. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu