Patricia Țig s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Medellin

Patricia Țig s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Medellin

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig (20 ani) s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Medellin (Columbia), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, marți, după ce a învins-o pe germanca Dinah Pfizenmaier, cap de serie nr. 7, cu 7-6 (3), 7-6 (10). Țig ocupă locul 179 în lume, cea mai bună clasare din carieră, s-a impus la mare luptă în fața unei adversare de 23 de ani care se află pe locul 142, dar care în urmă cu un an ocupa poziția 79 în ierarhia WTA.

În optimi, Țig o va înfrunta pe Laura Pous-Tio (Spania), jucătoare de 30 de ani, care se află pe 204 în clasamentul mondial (locul 72 în 2012).

Elena Bogdan a ratat accesul pe tabloul principal, fiind învinsă cu 6-2, 6-0 de americanca Lauren Embree, în meciul decisiv, după ce trecuse în primele două tururi ale calificărilor de Eva Raszkiewicz (SUA), cu 6-1, 6-2, și de Paula Cristina Goncalves (Brazilia), cu 6-2, 4-6, 6-4.

La dublu, Elena Bogdan și americanca Nicole Melichar, principalele favorite, au învins în runda inaugurală cuplul columbian Maria Paulina Perez-Garcia/Paula Andrea Perez-Garcia, cu 6-4, 6-2, urmând să joace în sferturi cu cuplul Tadeja Majeric (Slovenia)/Conny Perrin (Elveția). În alt meci din primul tur, Patricia Țig și slovena Nastja Kolar au fost învinse cu 6-2, 6-3 de favoritele nr. 2 ale probei, Lourdes Dominguez Lino (Spania)/Mandy Minella (Luxemburg). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…