Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

Românca Mălina Călugăreanu a fost desemnată de Federația Internațională de Scrimă câștigătoare a Cupei Mondiale la floretă feminin junioare în sezonul competițional 2014-2015, anunță Clubul Sportiv al Armatei Steaua București într-un comunicat. Mălina Călugăreanu va fi premiată în cadrul Congresului Federației Internaționale de Scrimă, organizat la Guangzhou, în China, pe 21 noiembrie 2015.

Conform clasamentului, Mălina Călugăreanu a acumulat în sezonul precedent 132 puncte. În același clasament al Cupei Mondiale, o altă stelistă, Maria Boldor, s-a situat pe locul 11.

În vârstă de 19 ani, Mălina Călugăreanu a început să practice scrima la 12 ani, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Este titulară în echipa de floretă a României și se pregătește, atât la CSA Steaua București, cât și la lotul național, cu antrenorii Petre Ducu și Florin Gheorghe.

Sub îndrumarea celor doi tehnicieni, echipa de floretă a Stelei — cu toate titularele încă la vârsta junioratului — a cucerit medalia de bronz la ediția 2014 și medalia de argint la ediția 2015 a Cupei Europei la floretă feminin senioare. La ambele ediții, Mălina Călugăreanu a fost componentă de bază a lotului stelist.

Sportiva va reveni în țară de la Congresul Federației Internaționale de Scrimă pe 24 noiembrie 2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?