Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

Românca Mălina Călugăreanu a fost desemnată de Federația Internațională de Scrimă câștigătoare a Cupei Mondiale la floretă feminin junioare în sezonul competițional 2014-2015, anunță Clubul Sportiv al Armatei Steaua București într-un comunicat. Mălina Călugăreanu va fi premiată în cadrul Congresului Federației Internaționale de Scrimă, organizat la Guangzhou, în China, pe 21 noiembrie 2015.

Conform clasamentului, Mălina Călugăreanu a acumulat în sezonul precedent 132 puncte. În același clasament al Cupei Mondiale, o altă stelistă, Maria Boldor, s-a situat pe locul 11.

În vârstă de 19 ani, Mălina Călugăreanu a început să practice scrima la 12 ani, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Este titulară în echipa de floretă a României și se pregătește, atât la CSA Steaua București, cât și la lotul național, cu antrenorii Petre Ducu și Florin Gheorghe.

Sub îndrumarea celor doi tehnicieni, echipa de floretă a Stelei — cu toate titularele încă la vârsta junioratului — a cucerit medalia de bronz la ediția 2014 și medalia de argint la ediția 2015 a Cupei Europei la floretă feminin senioare. La ambele ediții, Mălina Călugăreanu a fost componentă de bază a lotului stelist.

Sportiva va reveni în țară de la Congresul Federației Internaționale de Scrimă pe 24 noiembrie 2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră