Serena Williams, în finala turnelui de la Wimbledon, împotriva spaniolei Garbine Muguruza

Serena Williams, în finala turnelui de la Wimbledon, împotriva spaniolei Garbine Muguruza

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-4, pe rusoaica Maria Șarapova, într-o partidă din penultimul act al competiției, disputată joi pe iarba de la All England Club.

Aceasta a fost cea de-a 17-a victorie consecutivă înregistrată de Serena Williams în fața Mariei Șarapova, ocupanta numărului 4 mondial, în fața căreia s-a impus după o oră și 18 minute de joc.

În vârstă de 33 ani, Serena Williams va disputa a opta sa finală la Wimbledon, la finalul căreia speră să-și treacă în palmares al 21-lea său titlu de Grand Slam și a se apropia, astfel, și mai mult de recordul deținut de germanca Șteffi Graff, cu 22 de trofee cucerite pe parcursul carierei.

Campioana din Statele Unite, care a câștigat de șase ori în cariera sa turneul londonez, o va avea ca adversară în ultimul act pe hispano-venezueleanca Garbine Muguruza Blanco (21 ani), aflată la prima sa calificare în finala unei competiții de Mare Șlem.

Muguruza, cap de serie numărul 20 la Wimbledon, a trecut la rândul ei în semifinale, cu 6-2, 3-6, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska (nr.13), la capătul unui meci care a durat o oră și 53 minute.

Serena Williams și Garbine Muguruza Blanco s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, americanca impunându-se de două ori, ultima oară anul acesta, în optimile de finală la Australian Open. Muguruza a reușit să o învingă la rândul ei pe cea mai mică dintre surorile Williams, anul trecut, lîn primul tur la Roland Garros.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren