ȘTIRILE SERII - SPORT - 5 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 5 NOIEMBRIE

Echipele de rugby ale României și SUA se înfruntă sâmbătă 8 noiembrie (18,30) doar pentru a 7-a oară, pe arena Arcul de Triumf din Capitală, deși prima lor întâlnire datează din 1924, de la Olimpiada de la Paris, în timp ce palmaresul direct le este favorabil americanilor cu 5-1.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

* Căpitanul echipei de rugby a României, Mihai Macovei, își dorește o revanșă în fața echipei SUA în meciul de sâmbătă de la Arcul de Triumf, pentru a face uitată prestația slabă a ''Stejarilor'' în meciul de acum 2 ani, când americanii s-au impus cu 34-3.

* Ministerul Tineretului și Sportului anunță finalizarea lucrărilor la Complexul Sportiv Național (CSN) Snagov, informează un comunicat al MTS.

* Prețul biletelor pentru întâlnirea dintre echipele României și Spaniei din cadrul Fed Cup, care se va desfășura la Patinoarul artificial din Galați în perioada 7-8 februarie, au fost estimate de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, la suma de 60 de lei pe zi, cum a fost și la turneul WTA din București. Pentru cei care vor dori să-și achiziționeze un abonament pentru cele două zile de meciuri, prețul va fi în jurul a 100 de lei.

* Felix Grigore, managerul general Felix Grigore al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a declarat că echipa sa va face tot ce este posibil pentru a elimina actuala campioană, formația Steaua București, din faza sferturilor de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal.

* Daniel Stanciu, director general la clubul de fotbal ASA Târgu Mureș, a declarat că echipa sa are prima șansă în confruntarea cu Petrolul Ploiești, din sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana.

* Vlad Munteanu, administrator special la Universitatea Cluj, a declarat că speră să se califice în fazele superioare, după confruntarea cu formația Pandurii Târgu Jiu, în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal.

* Clubul Sportiv Universitatea Craiova, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv 'Petrache Trișcu' din Bănie și cu Federația Română de Scrimă, organizează sâmbătă, 8 noiembrie, a patra ediție a Trofeului 'Alfredo Bachelli' la spadă seniori, feminin și masculin, doar la individual, anunță FR Scrimă pe site-ul său oficial.

* Întrecerile Cupei României la sabie au continuat miercuri, 5 noiembrie, la Sala de Scrimă Floreasca din București, cu proba pe echipe la feminin, trofeul fiind adjudecat de CS Dinamo 1 (Andreea Doană, Geanina Gavril, Oana Munteanu, Bianca Pascu), care în finala mare a dispus cu 45-26 de CSM Iași (Ana Maria Ciobanu, Cerasela Drăgan, Alessia Vrabie), informează site-ul FR Scrimă.

* Antrenorul echipei de handbal masculin Energia Târgu Jiu, Liviu Andrieș, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că mai mulți jucători sunt accidentați și nu vor putea evolua în partida cu CSU Suceava.

* Cursa ciclistă Turul Taihu Lake, din China, a continuat miercuri cu etapa a 5-a, din cele 9 programate, în ierarhia pe echipe conducând Trefor — Blue Water, din Danemarca, o grupare de categorie continentală, alcătuită exclusiv din cicliști danezi, pe locul 18, din cele 20 de echipe înscrise la start, figurând sub titulatura România un grup de 6 rutieri din țara noastră.

* Astra are calitate individuală și fotbaliști capabili să înscrie, a spus antrenorul lui Celtic, Ronny Deila, înaintea meciului programat joi la Giurgiu, în Grupa D a Europa League, informează site-ul campioanei Scoției.

* Jucătoarele române de tenis Monica Niculescu și Andreea Mitu au părăsit încă din primul tur, marți, întrecerile turneului WTA de la Limoges (Franța), dotat cu premii în valoare de 125.000 dolari. Niculescu, favorita nr. 3, a fost învinsă de franțuzoaica Virginie Razzano, beneficiara unui wild-card, cu 4-6, 6-4, 6-3, iar Mitu a abandonat în fața slovacei Anna Schmiedlova, cap de serie nr. 5, după ce pierduse primul set cu 6-0.

* Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a urat bun venit norvegianului Magnus Carlsen, campion, și pretendentului indian Viswanathan Anand, care vor disputa, începând de sâmbătă, titlul mondial de șah în orașul Soci, de pe malul Mării Negre.

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 3 mondial, a părăsit "pe propriile picioare" clinica din Barcelona în care a fost supus unei operații de apendicită în urmă cu două zile, informează agenția EFE.

* Căpitanul echipei Angliei Wayne Rooney este cel mai bine plătit fotbalist din Premier League, din salariu și alte venituri, potrivit ultimei liste publicate de revista Forbes miercuri, informația fiind preluată de agenția germană DPA.

* Yuki Kawauchi, un funcționar japonez de 27 ani, a participat în 2014 la 10 maratoane, iar la ultimul, cel de duminica trecută de la New York, s-a clasat al 11-lea (2h16min41sec), după ce a fost o perioadă scurtă și liderul cursei cu 18 km înainte de finiș, relatează L'Equipe.

* Fostul portar englez David James, supranumit "Calamity" din cauza gafelor sale rămase celebre, a scos la licitație o parte din colecția sa personală de obiecte sportive pentru a-și putea achita datoriile, a anunțat miercuri organizatorul licitației, citat de AFP.

* Legendarul fotbalist german Franz Beckenbauer a dezvăluit că, în anul 1966, semnase un precontract cu clubul italian Internazionale Milano, care nu s-a mai concretizat însă din cauza introducerii unui interdicții de transfer pentru jucătorii străini în campionatul Italiei.

* Circuitul masculin profesionist de tenis ATP a anunțat miercuri laureații tradiționalelor trofee de final de sezon, elvețianul Roger Federer, spaniolul Roberto Bautista Agut și britanicul Andy Murray, informează cotidianul L'Equipe.

* Francezul Loick (Banque Populaire VII) și-a mărit avansul în fruntea cursei transatlantice de veliere "Calea Romului", Route du Rhum, miercuri dimineața, la sud-vest de Madeira, urmăritorul lui imediat, Yann Guichard (Spindfrit 2) având la acea oră, 6,48 GMT, o întârziere de 90 de mile.

*Veteranul peruan Claudio Pizarro, atacantul echipei Bayern Munchen, va fi indisponibil mai multe săptămâni din cauza unei rupturi musculare la coapsa dreaptă, a anunțat miercuri campioana en titre a Germaniei la fotbal.

* Federația internațională de atletism a omologat recordurile mondiale la 50 km marș, reușita francezului Yohann Diniz, și în proba feminină de aruncarea ciocanului, performanța fiind realizată de poloneza Anita Wlodarczyk.

* Fotbalistul brazilian Kaka, în prezent la Sao Paulo, și Carol Celico au confirmat miercuri, într-un comunicat, decizia de a divorța după 9 ani de căsătorie, în care au avut împreună doi copii, de 6 și 3 ani.

* Tribunalul de apel din Londra a admis miercuri un recurs prezentat de un mijloc de comunicare german contra sentinței care l-a exonerat pe patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, într-un proces de corupție.

* Lăudat de presa britanică după ce Irlanda de Nord a câștigat primele sale trei meciuri în Grupa F a preliminariilor Euro 2016, din care face parte și România, selecționerul Michael O'Neill a asigurat că nu va semna cu o echipă de club în viitorul apropiat, scrie ziarul Belfast Telegraph.

* Serbia și Albania nu trebuiau să fie în aceeași grupă în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016, a declarat președintele FIFA, Sepp Blatter, într-un interviu pentru Russia Today, el acuzând indirect UEFA pentru incidentele produse la meciul de luna trecută dintre naționalele celor două țări, scrie agenția Tanjug.

* ''Eu nu renunț niciodată'', a prevenit pilotul german Nico Rosberg (Mercedes), pregătit să dea tot ce poate în urmărirea coechipierului său britanic Lewis Hamilton, liderul Campionatului Mondial de Formula 1, cu două curse înainte de finalul sezonului, într-un interviu acordat miercuri săptămânalului Sport Bild.

* Talonerul irlandez Rory Best a devenit indisponibil pentru meciul-test al turneului de toamnă al Africii de Sud, din cauza unei accidentări, a anunțat miercuri Federația irlandeză de rugby (IRFU).

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...