ANI/Doi JUDECĂTORI din Constanţa au PROBLEME

ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Ioan Apostu, judecător în cadrul Curții de Apel Galați, și Georgiana Pulbere, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța.

Ioan Apostu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 1 octombrie 2011 - 4 martie 2013, a deținut, simultan cu funcția de judecător în cadrul Curții de Apel Galați, și funcția de conducere de director de departament în cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]”.

Georgiana Pulbere s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării funcției de Judecător în cadrul Curții de Apel Constanța, a deținut și funcția de formator în cadrul S.C. OMINIATEST PLUS S.R.L.

Georgiana Pulbere exercită funcția de judecător începând cu anul 1995. În anul 2012, Georgiana Pulbere (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu S.C. OMNIATEST PLUS S.R.L. (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea și susținerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achizițiilor publice, în valoare totală de 1.370 Lei.

Astfel, aceasta a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]” și dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit cărora „Funcţiile de judecător […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii”.

Ioan Apostu şi Georgiana Pulbere au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…