Avocatul Elenei Udrea: Cred că a intrat în istorie, e a șaptea cerere adresată Parlamentului într-un răstimp foarte scurt

Avocatul Elenei Udrea: Cred că a intrat în istorie, e a șaptea cerere adresată Parlamentului într-un răstimp foarte scurt

Avocatul Marius Striblea a declarat, luni, la ieșirea din sediul DNA, că probabil Elena Udrea 'a intrat în istorie', deoarece în cazul clientei sale s-au făcut șapte cereri către Parlament pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă, într-un interval de timp foarte scurt.

"Cred că a intrat în istorie. Este a șaptea cerere adresată Parlamentului într-un răstimp foarte scurt. Oricum, nu știu dacă a mai existat un parlamentar român care să fie atât de cerut spre urmărire penală, spre reținere, spre arestare. (...) S-au adus la cunoștință învinuirile pentru care Parlamentul a încuviințat urmărirea penală și urmează ca în funcție de răspunsul Parlamentului, dacă se va da aviz sau nu, să dăm o declarație completă pentru toate acuzațiile", a afirmat apărătorul Elenei Udrea.

Referitor la posibilitatea ca Elena Udrea să meargă încătușată în fața colegilor din Parlament la discutarea noi solicitări a DNA pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în urma unor noi acuzații, Marius Striblea a precizat că nu știe dacă procedura presupune obligatoriu pentru clienta lui să se adreseze Camerei.

"Poate să renunțe la acest drept. Nu știu, nu am discutat acest lucru. Îl voi discuta în cursul după-amiezii și vom pune la punct apărarea, inclusiv pentru Parlament. Deocamdată, chestiunea stringentă este cea legată de contestația care se judecă mâine și căreia îi dăm prioritate", a susținut el.

Despre acuzațiile potrivit cărora Elena Udrea ar fi perceput un comision de 10% din plățile făcute de ministerul Dezvoltării, direct sau indirect, avocatul acesteia a precizat că nu este sănătos pentru justiția românească să ia de bun "ca un lucru bătut în cuie ceea ce spun procurorii".

Întrebat dacă Elena Udrea dorește ca și alte persoane care se aflau în conducerea PDL, respectiv cele nominalizate de fostul ministru Gabriel Sandu, să fie citate la DNA, Marius Striblea a menționat : "Doamna Udrea a arătat că sunt nenumărate persoane care au fost indicate în aceste denunțuri și care nu au fost încă citate și este anormal, și sigur că poate să pară suspect, că a fost numai ea citată și doar ea se află în arest. Nu în sensul că trebuie să fie și alții în această stare, ci în sensul că este imposibil ca un singur om să tragă ponoasele dintr-un întreg dosar".

În ceea ce privește cererea Elenei Udrea de renovare a celulei, avocatul a arătat că aceasta ar fi motivată de condițiile de acolo și că încă nu cunoaște dacă s-a dat un răspuns.

De asemenea, el a mai spus că Elena Udrea se așteaptă să fie eliberată marți.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat săptămâna trecută șase cereri ale procurorilor pe numele deputatului Elena Udrea pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: "Gala Bute" și "Microsoft".

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…