Captură de 200.000 de pastile Ecstasy, în valoare de 2 milioane de euro, în Vama Turnu. Un şofer turc a fot arestat

Captură de 200.000 de pastile Ecstasy, în valoare de 2 milioane de euro, în Vama Turnu. Un şofer turc a fot arestat

Autorităţile au capturat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Vama Turnu din judeţul Arad, aproximativ 200.000 de pastile Ecstasy în valoare de două milioane de euro, care erau ambalate în pungi vidate şi ascunse într-un camion condus de un cetăţean turc.

Cetăţeanul turc prins în Vama Turnu cu peste 200.000 de pastile de ecstasy în valoare de două milioane de euro a fost arestat preventiv, anchetatorii precizând că bărbatul, căutat în Germania pentru infracţiuni economice, a prezentat la graniţă documente false din care reieşea că este bulgar.

Potrivit unui comunicat de presă comun transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră Arad şi DIICOT, cetăţeanul turc, în vârstă de 39 de ani, care a fost prins în noaptea de vineri spre sâmbătă în timp ce încerca să treacă graniţa în Ungaria la volanului unui tir înmatriculat în Franţa, a folosit documente de identitate falsificate.

Cetăţeanul turc, Kaymak Kayhan, le-a prezentat poliţiştilor de frontieră un paşaport fals, aparent emis de autorităţile bulgare pe numele Myumyunov Redzhep.

În urma controlului, în autotrenul condus de bărbat a fost găsită cantitatea de 56,51 de kilograme de ecstasy (203.480 de comprimate), drogurile fiind ascunse în pereţii maşinii.

Conform sursei citate, procurorii DIICOT Arad au dispus începerea urmăririi penale împotriva cetăţeanului turc, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc, iar judecătorii Tribunalului Arad au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Surse din rândul anchetatorilor arădeni au precizat pentru corespondentul MEDIAFAX că cetăţeanul turc a trecut de Vama Borş în 30 august, tot sub identitate falsă.

El este căutat în Germania pentru infracţiuni economice, acesta fiind şi motivul pentru care a folosit o altă identitate. De altfel, toate documentele găsite asupra sa erau false, respectiv cartea de identitate, paşaportul şi permisul de conducere.

Anchetatorii afirmă că bărbatul a adus drogurile din Belgia şi urma să le predea la Istanbul. Din motive încă necunoscute, el s-a răzgândit şi nu a mai plecat în Turcia, încercând noaptea trecută să se întoarcă în Belgia.

Drogurile ar valora pe piaţa neagră aproximativ 2.000.000 de euro, spun sursele citate, în condiţiile în care o pastilă de ecstasy se vinde şi cu 50 de lei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni au colaborat cu procurorii DIICOT şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor