Cornel Penescu, condamnat la 5 ani închsioare

Cornel Penescu, condamnat la 5 ani închsioare

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Ilfov la 5 ani închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că a mituit un director de la ANAF-Argeș.

Cornel Penescu a primit 3 ani închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție, la care instanța a adăugat un spor de 2 ani, astfel încât el va executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

În plus, Penescu nu mai are voie, după ce iese din închisoare, să mai ocupe pe o perioadă de 5 ani funcțiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială.

În același dosar, Gheorghiță Pieca, administrator al SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar Grigore Gheorghe, fost director executiv adjunct al activității de inspecție fiscală din cadrul ANAF — DGFP Argeș a primit tot 4 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, trei inspectori în cadrul DGFP Argeș au primit următoarele condamnări: Adrian Ceaușescu — 3 ani închisoare cu executare, Darius Constantin Bejenariu — 3 ani închisoare cu suspendare, Florina Enescu — 3 ani cu suspendare. În schimb, Lucia Weiss, director economic la SC PIC SA, a fost achitată.

Judecătorii i-au obligat pe Cornel Penescu, Gheorghiță Pieca, Constantin Bejenariu, Adrian Ceaușescu și Florina Enescu să plătească în solidar cu SC Fotbal Club 2005 SA Pitești către Agenția Națională de Administrare Fiscală suma de 572.280 de lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, fiind menținute sechestrele asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, aparținând condamnaților.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cornel Penescu, acționar majoritar al SC PIC SA și SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012, sub acuzațiile de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 23 mai 2006 — 21 octombrie 2008, Cornel Penescu, în calitate de acționar majoritar SC Fotbal Club 2005 SA Pitești, a oferit și a remis lui Gheorghe Grigore atât direct, cât și prin intermediul lui Gheorghiță Pieca, administrator al SC PIC SA, sume de bani și bunuri în cuantum total de 9.381 lei.

Banii și bunurile au fost date pentru ca Gheorghe Grigore, în calitatea sa de director executiv adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Argeș, să își încalce atribuțiile de serviciu și să favorizeze societățile din grupul PIC controlate de Cornel Penescu.

"În cursul lunii octombrie 2008, la cererea lui Gheorghe Grigore, Adrian Ceaușescu, Constantin Bejenariu și Florina Enescu, în calitate de inspectori la DGFP Argeș, au întocmit un raport de inspecție fiscală, cu mențiuni nereale, care a avut drept consecință favorizarea firmelor controlate de Cornel Penescu și prejudicierea bugetului de stat cu suma de 572.280 lei reprezentând TVA. De asemenea, echipa de control care a întocmit raportul de inspecție a fost desemnată de Gheorghe Grigore, la cererea lui Cornel Penescu", susțin procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…