Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA: Acorduri de recunoaștere a vinovăției în cazul unui director al Școlii 'Matei Basarab' Târgoviște și a unui profesor

Procurorii DNA Ploiești au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției în cazul Ioanei Popescu, director al Școlii ''Matei Basarab'' Târgoviște, și al Elisabetei Mihălăchioiu, profesor, pentru schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, respectiv complicitate la această infracțiune.

DNA precizează, într-un comunicat transmis luni AGERPRES, că, în 8 februarie 2008, Școala Generală Matei Basarab din Târgoviște a solicitat participarea în perioada 2008 — 2010 la proiectul ''Food For Thought'' (Hrană pentru minte), aprobat și finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții — Programul sectorial Comenius.

Sursa citată arată că, în acest sens, a fost încheiat un contract între Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Școala Generală Matei Basarab din Târgoviște (în calitate de beneficiar), valoarea contractului de finanțare fiind de 24.000 euro, pentru un număr planificat de minim 24 de mobilități (deplasări), la care să participe 24 de persoane — profesori.

Principalele persoane cu atribuții în cadrul proiectului au fost: Elisabeta-Luise Mihălăchioiu — coordonator de proiect și profesor de limba engleză în cadrul Școlii ''Matei Basarab'', Grațiela-Ioana Popescu, director al școlii, și o altă persoană.

"Din cercetările efectuate în cauză, s-a constatat că cele două inculpate au primit în cadrul proiectului următoarele sume de bani care constituie depășiri ale totalului ratelor maxime de subzistență. Astfel, inculpata Mihălăchioiu a primit 545 euro iar inculpata Popescu 191 euro, sumele fiind însușite de cele două persoane, cu titlu de diurnă, fără drept, întrucât încasaseră deja diurna aferentă mobilităților la care participaseră, în limita maximă admisă. Totodată, pe lângă sumele de bani menționate, cele două inculpate au ridicat din contul aferent proiectului, la 13 mai 2011, suma de 10.000 lei, sumă care nu a putut fi justificată ca fiind cheltuită în cadrul proiectului, fiind utilizată de sus-numitele în alte scopuri decât cele pentru care a fost acordată", susțin procurorii.

DNA menționează că inculpatele au achitat suma de peste 4.600 euro cu care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale s-a constituit parte civilă în cauză.

În prezența apărătorilor aleși, cele două au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute, acceptă încadrarea juridică și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare, respectiv un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. De asemenea, inculpatele au fost de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Dosarele de urmărire penală, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul Dâmbovița.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 AVERTISMENT În România este în plină desfășurare jaful secolului. Un grup infracțional organizat, susținut de …

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 VIDEO Dragnea, enumerat de New York Times printre DICTATORII din întreaga lume, cu Maduro și Kim Jong-un!

5 Document. Voi vedeți cum i adresează Dorneanu lui Dragnea? Cât de râmă poate să fie cineva să facă așa ceva?

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade