ÎCCJ a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării pentru Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan

ÎCCJ a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării pentru Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins luni cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură neprivativă de libertate formulate de omul de afaceri Dorin Cocoș și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

De asemenea, ÎCCJ a stabilit termen 19 noiembrie pentru ca Gheorghe Ștefan să depună cauțiunea în cazul cererii de eliberare sub control judiciar pe cauțiune.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, pe 5 noiembrie, menținerea în stare de arest preventiv a fostului ministru Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, cercetați în dosarul Microsoft.

În cazul lui Nicolae Dumitru, Completul de 5 judecători a admis contestația la decizia de arestare doar în cazul infracțiunii de trafic de influență, însă a admis propunerea de arestare preventivă a lui pentru spălare de bani, de la data de 5 noiembrie până la 27 noiembrie.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…