Întâlnire a conducerii ÎCCJ cu reprezentanții CE; discuții pe tema unificării jurisprudenței

Întâlnire a conducerii ÎCCJ cu reprezentanții CE; discuții pe tema unificării jurisprudenței

Președintele și vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au avut miercuri, la sediul instanței supreme, o întâlnire cu experții Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, în cadrul întâlnirii au fost discutate, în principal, următoarele aspecte: unificarea jurisprudenței prin mecanismele reglementate în Codul de procedură penală și în Codul de procedură civilă, modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, implicațiile deciziilor Curții Constituționale privind Codul de procedură penală, activitatea Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca instanță de casație, aplicarea Codului de procedură penală și a Codului de procedură civilă, precum și unificarea jurisprudenței în cauzele de corupție.

Pe parcursul întâlnirii, președintele și vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție au prezentat evoluțiile înregistrate în aplicarea mecanismelor de unificare a jurisprudenței reglementate în Codul de procedură penală și în Codul de procedură civilă (recursul în interesul legii și sesizarea în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală și în materie civilă).

De asemenea, au fost prezentate evoluțiile înregistrate în aplicarea Codului de procedură penală și a Codului de procedură civilă, evoluția activității Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca instanță de casație, precum și progresele instanței supreme în domeniul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…