Iohannis despre dubla cetățenie româno-spaniolă: Nu există o soluție foarte simplă

Iohannis despre dubla cetățenie româno-spaniolă: Nu există o soluție foarte simplă

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis se declară optimist că, într-o perspectivă rezonabilă, vor fi găsite soluții în problema dublei cetățenii româno-spaniole. Această chestiune a fost abordată luni în cadrul întrevederii pe care șeful statului român a avut-o la Madrid cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, în contextul vizitei oficiale pe care Iohannis o efectuează în Regatul Spaniei.

"E una din temele care este importantă pentru mulți români și trebuie să știți că am abordat această chestiune. Nu există o soluție foarte simplă. După cum știți, există legea spaniolă care clarifică foarte clar chestiunea dublei cetățenii, când poate fi acordată, când nu poate fi acordată. Pentru România, chestiunea încă nu este foarte simplă, dar am găsit deschidere și sunt optimist că într-o perspectivă rezonabilă se vor găsi soluții și pentru această problemă", a afirmat Iohannis, după întrevederea cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

La rândul său, șeful Guvernului spaniol a precizat că Spania este deschisă în privința acestei chestiuni, subliniind că dubla cetățenie este "o cetățenie europeană, care ne înglobează pe toți". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa