Mai multe gospodării din Prahova, inundate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei şi salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

Mai multe gospodării din Prahova, inundate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei şi salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

Mai multe gospodării, beciuri şi subsoluri din localităţi ale judeţului Prahova au fost inundate în ultimele 24 de ore, pompierii intervenind pentru scoaterea apei din zonele afectate. Pompierii au intervenit şi pentru salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată în mijlocul apelor umflate ale râului Prahova.

Mai multe gospodării din Prahova, inundate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

UPDATE 12:02 - Pompierii intervin pentru salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii intervin marţi, pentru salvarea a trei persoane rămase izolate pe o insulă formată în mijlocul apelor umflate ale râului Prahova, în comuna Ariceşti Rahtivani.

Este vorba despre trei ciobani care intraseră în apă pentru salvarea unui cal şi care nu au mai putut ieşi, ei refugiindu-se pe o insuliţă.

Pompierii nu pot interveni cu barca pneumatică, astfel că s-au deplasat cu o autospecială şi vor încerca să-i prindă pe cei trei cu corzi şi să-i aducă la mal.

În zonă s-a deplasat, de asemenea, o ambulanţă SMURD, echipajul medical fiind pregătit să intervină dacă va fi cazul.

Acesta nu este primul incident produs în judeţul Prahova în urma inundaţiilor. În urmă cu două zile, un bărbat a murit după ce a fost luat de apele umflate ale unui pârâu, la incident fiind martor şi fiul său, în vârstă de cinci ani. Pompierii au găsit trupul bărbatului a doua zi, după mai multe ore de căutări.

Potrivit datelor furnizate, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în ultimele 24 de ore mai multe zone ale judeţului au fost inundate, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei.

Astfel, au fost inundate o locuinţă din localitatea Tătărani, 11 gospodării din Tătărani şi Urlaţi, precum şi patru subsoluri în localităţile Tătărani şi Boldeşti Scăieni.

Apa a intrat, de asemenea, în subsolul clădirii în care funcţionează Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina, pompierii intervenind cu motopompe.

Localitatea cea mai afectată de inundaţii, în ultimele 24 de ore, este satul Tătărani, din comuna Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, la ieşirea spre Bucureşti.

Duminică după-amiază, autorităţile prahovene au început să evacueze controlat apa din barajul de la Paltinu, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…