Militarul mort în Afganistan şi cei cinci militari răniţi, angajaţi la Brigada 2 Infanterie "Rovine"

Militarul mort în Afganistan şi cei cinci militari răniţi, angajaţi la Brigada 2 Infanterie "Rovine"

Militarul mort duminică în Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine", unde sunt angajaţi şi ceilalţi cinci militari răniţi în aceeaşi misiune, familia bărbatului decedat afirmând că acesta a fost rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov, dar nu a vrut să renunţe.

Claudiu Constantin Vulpoiu

Luni, la Craiova, la Batalionul 20 Infanterie "Neagoe Basarab" care face parte din Brigada 2 Infanterie "Rovine", unde a lucrat militarul Claudiu Constantin Vulpoiu, a avut loc o ceremonie religioasă la care au participat colegii militarului decedat, aceştia ţinând un moment de reculegere şi rugându-se, totodată, pentru sănătatea celor cinci militari răniţi în Afganistan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timpul ceremoniei, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Infanterie Rovine Craiova, Teodora Mazere, a citit comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naţionale privind decesul lui Claudiu Constantin Vulpoiu şi rănirea celorlalţi cinci militari, "în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul capcană încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă a acestora".

Rudele lui Claudiu Constantin Vulpoiu spun că acestuia îi plăcea foarte mult această meserie.

"Noi l-am pierdut pe el. Puţin mai contează ce s-a întâmplat. Ca în orice pierdere, ca la orice încercare de genul ăsta, greul rămâne categoric pe umerii familiei. Ministerul a transmis la unitate şi unitatea a ţinut legătura cu familia. Ca toată lumea, a plecat să se realizeze, toţi asta vrem, era tânăr, are un copil. Îi plăcea ceea ce făcea. Suferinţa prin care trecem...soţia lui nu poate să spună nimic", a declarat Maria Ciurlău, mătuşa militarului.

De asemenea, apropiaţii militarului decedat mai spun că el şi-a ales această meserie pentru a avea stabilitate şi că urma să termine facultatea şi să îşi dea licenţa.

"Şi-a ales meseria să aibă stabilitate, că în armată e mai sigur cu locurile astea de muncă. Trebuia să termine facultatea, să îşi dea licenţa, era la Ştiinţe Economice la «Spiru Haret». Era un băiat ca lumea, a făcut liceul la Craiova, tatăl lui este din Gorj, iar mama lui este din comuna Tismana", a spus Constantin Ciurlău.

Potrivit acestuia, Claudiu Constantin Vulpoiu a mai fost rănit, în 2010, în timpul unui exerciţiu la poligonul Cincu, din Braşov. Atunci, trei militari din Craiova au murit.

"A mai fost rănit şi la Braşov, dar nu s-a gândit să reunuţe. Eu l-am văzut la Spitalul Militar din Bucureşti. Atunci a avut noroc, o schijă a ricoşat din telefon spre exterior, că dacă ricoşa în interior îi atingea un organ vital şi a scăpat. Atunci a avut noroc, a scăpat el, au murit alţi trei, acum a murit el şi alţi cinci au scăpat", a declarat Constantin Ciurlău.

Familia spune că sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului decedat va fi adus marţi în ţară, urmând ca joi să fie înmormântat la Craiova.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. De asemenea, alţi cinci militari au fost răniţi, fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participase la alte şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Claudiu Constantin Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin al ministrului Apărării, Mircea Duşă .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...