Militarul ucis în Afganistan, înmormântat în prezenţa a peste 500 de persoane

Militarul ucis în Afganistan, înmormântat în prezenţa a peste 500 de persoane

Claudiu Constantin Vulpoiu, militarul ucis duminică în Afganistan, a fost înmormântat cu onoruri militare, joi, la cimitirul Sineasca din Craiova, în prezenţa a peste 500 de persoane.

Militarul ucis în Afganistan, înmormântat în prezenţa a peste 500 de persoane (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

La funeraliile militarului au luat parte peste 500 de persoane - rude, colegii acestuia de la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, oficialităţi locale, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea , ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă , şi vicepremierul Gabriel Oprea .

Slujba de înmormântare a fost oficiată de IPS Irineu, arhiepiscop al Craiovei şi mitropolit al Olteniei.

"Şi-a asumat riscul ca noi să trăim într-o lume mai bună. Viaţa lui Claudiu s-a desfăşurat cu bune şi cu rele. Micuţa Sara Maria de un an şi jumătate (n.r. - fetiţa lui Claudiu Vulpoiu) este pe primul plan acum pentru noi. Vreau să îl rog pe Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Claudiu şi să îl ierte", a spus unchiul militarului mort în Afganistan.

Militarul, care ar fi împlinit 36 de ani în luna mai, a fost înmormântat în cimitirul Sineasca din Craiova.

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, la rândul său, că înainte de a pleca pentru ultima dată în Afganistan sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu a participat la şase misiuni în teatrele de operaţii şi a trecut, de asemenea, printr-un accident teribil, în 2010, în poligonul de la Cincu din Braşov, dar de fiecare dată a avut puterea de a merge mai departe.

Oprea a anunţat, totodată, că soţia militarului va fi încadrată în armată, alăturii de foştii colegi ai lui Claudiu Vulpoiu.

"Soţia sa (n.r. - a militarului Claudiu Constantin Vulpoiu), Gheorghiţa Elena, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va fi activată alături de colegii lui Claudiu. Există un principiu, un simbol, în toate armatele NATO şi mai ales, armata română: nu lăsăm pe nimeni în urmă! Trebuie să fim alături de soţiile şi copiii eroilor noştri", a spus Oprea.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, iar alţi cinci militari români au fost răniţi.

Trupul neînsufleţi al militarul a fost repatriat marţi, fiind adus de o aeronavă militară pe aeroportul din Craiova.

Claudiu Constantin Vulpoiu era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001 şi lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, unde sunt angajaţi şi ceilalţi cinci militari răniţi în aceeaşi misiune. El era căsătorit şi avea un copil.

Claudiu- Constantin Stefan Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...