NATO dezminte informaţiile că ar mobiliza trupe la granița cu Rusia

NATO dezminte informaţiile că ar mobiliza trupe la granița cu Rusia

NATO ar putea trimite trupe in Europa de Est

Secretarul general adjunct al NATO Alexander Vershbow a făcut acest anunț într-un mesaj postat pe contul său de Twitter referitor la declarațiile lui Anatoli Antonov făcute în cursul unei conferințe de presă la Moscova și apărute în presa rusă.

Alexander Vershbow a afirmat că „principala responsabilitate a NATO este apărarea colectivă". „Noi luăm decizii legitime pentru a face față instabilității create de acțiunile ilegale ale Rusiei", a spus acesta, potrivit EVZ.ro.

Pentru a oferi asigurări țărilor est-europene membre ale NATO, în special statelor baltice, Poloniei și României, Alianța Nord-Atlantică a decis trimiterea unor avioane-radar Awacs în spațiul aerian al acestor țări.

NATO a anunțat suspendarea unor acțiuni comune cu Rusia. În acest context, oficialii ruși nu mai sunt acceptați de la începutul săptămânii la sediul organizației de la Bruxelles, cu excepția ambasadorului rus, a adjunctului său și a doi membri ai echipei sale.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…